Culmea pandemiei: Consiliul Județean Prahova a lansat o licitație de 10 milioane de euro pentru combaterea pandemiei în școli, acum când pandemia nu mai este considerată un pericol

Protective medical mask and anti bacterial hand soap on a blue background, Image: 505447012, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ink Drop / Alamy / Alamy / Profimedia

23 noiembrie 2022  |  07:20  |  👁 158 Vizualizari


Consiliul Judeţean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu (PNL), a lansat o licitaţie de aproape 10 milioane de euro, în cadrul unui proiect european depus în pandemie, pentru achiziţia de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, transmite Ziarul Incomod.

Licitaţia, lansată pe 19 noiembrie, vine după ce administraţia judeţeană mai încercase de vreo două ori să încredinţeze contractul, fără succes. Proiectul european fusese depus în pandemie, însă evaluarea lui a durat foarte mult, ajungându-se acum în situaţia absurdă în care produsele de protecţie sanitară ar putea fi cumpărate şi livrate în şcoli după luni întregi în care COVID-19 n-a mai fost tratat ca un pericol.

Mai mult, în această perioadă nu mai există nici o reglementare legală care să oblige la purtarea de măști sau la dezinfectarea suprafețelor cu care intră în contact elevii.

Licitaţia lansată de CJ Prahova e împărţită în două loturi. Primul prevede achiziţia a 90.292 de pachete cu materiale de protecţie, fiecare urmând să conţină 252 de măşti de protecţie şi 6 litri de dezinfectanţi pentru mâini. Lotul doi prevede achiziţia a 25.080 de litri de dezinfectanţi pentru suprafeţe, care ar urma să fie repartizaţi în 190 de unităţi de învăţământ.

Suma totală alocată este de 48 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 9,8 milioane de euro. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost fixat pe 27 decembrie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.