Concentratii periculoase de pesticide in mancare. Vezi ce produse au fost retrase de la vânzare din două mari lanțuri de magazine din România.

13 iulie 2021  |  05:21  |  👁 279 Vizualizari


ANSVSA a anunțat retragerea de la vânzare a unui produs comercializat de Carrefour și a altuia aflat pe rafturile lanțului Penny. Este vorba despre mărar mărunțit în care s-au descoperit pesticide, respectiv un sortiment de înghețată.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la comercializare a două produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

În primul caz este vorba despre mărarul mărunțit vândut în supermarketurile Carrefour, în care s-au depistat concentrații periculoase de pesticide.

”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt: Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC Cod EAN: 5941337331281 Lot/DLC: L03 / 10 2023”, se arată într-un anunț postat de ANSVSA pe site-ul propriu.

Potrivit autorității, produsul este periculos pentru sănătate și trebuie distrus sau returnat magazinului.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, mai spune ANSVSA.

În cel de-la doilea caz este vorba despre un sortiment de înghețată Unique comercializat de lanțul Penny. Înghețata este potențial periculoasă pentru consum, dar nu se precizează din ce motiv.

Vă informăm că producătorul CICOM SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme.

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, informează ANSVSA.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.