Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni pentru a hotărî cum vor vota parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă

15 iunie 2020  |  06:53  |  👁 618 Vizualizari


Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, a declarat că PSD susţine o stare ‘intermediară’ de alertă, pe o perioadă strict limitată în timp, de 15 zile. ‘Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult’, a explicat Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă la sediul partidului.
El a adăugat că, în acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă, acolo unde este necesar.
Potrivit lui Lucian Romaşcanu, PSD va introduce ‘obligatoriu’ în legea de aprobare a HG care urmează să fie adoptată de Guvern mai multe prevederi. ‘Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. (…)
Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament’, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, potrivit Agerpres.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.