Comerțul online câștigă în pandemie. Mulți români și-au schimbat comportamentul de consum, micii antreprenori au schimbat strategia

8 octombrie 2021  |  06:37  |  👁 331 Vizualizari


Cumpărăturile online au luat avânt în pandemie. Forţaţi de împrejurări, românii și-au schimbat comportamentul de consum și au descoperit că magazinele sunt doar la un click distanță. O analiză recentă arată că, din ianuarie până în septembrie, numărul comenzilor a crescut cu peste 50 la sută faţă de anul trecut.

Mai întâi forțați de împrejurări, din cauza lockdown-ului, iar acum obișnuiți cu ideea și facilitățile pe care le-au descoperit, mulți români s-au orientat spre cumpărăturile online.

Potrivit celei mai recente analize făcute în piață, cele mai mari vânzări s-au înregistrat la îmbrăcăminte, acesorii, IT și electronice, casă și grădină, unde creșterile s-au apropiat de 200%.

În afară de marii retaileri care aveau o infrastructură online bine dezvoltată și micii antreprenori au schimbat strategia.

Mihai Dicu este unul dintre cei care, în perioada crizei s-au reinvetnat, a mizat pe online și a scos un produs nou în piață adaptat pandemiei. Covoare dezinfectante pentru birouri și locuințe, pe lângă produsele pe care le vindea deja.

Piața vânzărilor online a depășit 5,6 miliarde de euro în 2020, cu o creștere de peste 35 la sută față de 2019, arată datele oficiale.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.