Cluj. Un proiect de cercetare al UBB asupra impactului economic al COVID-19, premiat internațional

20 mai 2020  |  09:39  |  👁 481 Vizualizari


Proiectul de cercetare „COVID-19 RoEIM” referitor la impactul economic al noului coronavirus, dezvoltat de Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, a fost premiat la o competiţie internaţională.

„Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei, creat de cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, a fost premiat recent în cadrul competiţiei internaţionale cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group şi Center for Global Data Visualization (CGDV) şi sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA). Competiţia a fost deschisă studenţilor şi profesioniştilor din mediile academic şi privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză şi vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de ţări”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit „COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor” (COVID-19 RoEIM), a obţinut menţiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

„Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes – cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely şi Csíki Ottó – student masterand, coordonaţi de prof. univ. dr. Szász Levente. Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informaţiile sunt disponibile în limbile română, maghiară şi engleză”, se mai arată în comunicat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.