Cine e primul ‘acoperit’ descoperit în USR: Și-a dat DEMISIA, după ce a fost acuzată că a lucrat în SRI!

9 iunie 2020  |  08:37  |  👁 780 Vizualizari


Scandal uriaș în Uniunea Salvați România! Unul dintre membrii echipei Barna și-a dat demisia, după ce la adresa sa au fost lansate acuzații potrivit cărora a colaborat cu Serviciul Român de Informații. Era unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Dan Barna.

Spre finalul lunii mai a fost un scandal uriaș în interiorul Uniunii Salvați România! Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, la 26 mai, unul dintre membrii echipei Barna și-au dat demisia, după ce s-a descoperit că a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații.
În urmă cu trei zile și-a dat una demisia, dupa ce au descoperit-o că lucrase în SRI, dar n-a declarat asta la înscriere”, fuseserăm informați spre finalul lunii mai.

Ieri, Psnews scrie că „Florin Danciu, membru USR Sector 6, într-o scrisoare adresată conducerii USR, a cerut excluderea Cameliei Crișan din USR devoalând cele menționate mai sus. Imediat după sesizare, potrivit unui mesaj postat pe grupul Poiana lui Iocan, Crișan și-a înaintat demisia din partid”.

Sesizarea făcută de Florin Danciu, membru USR Sector 6:

„Salut!
Am contestat aseară la Biroul National admiterea în USR și acordarea statutului de membru USR colegei noastre și membru BL USR S6 Camelia Crișan. #demisiaCrisan

Sesizarea în întregimea ei:

„Bună seara,

În baza Art.9, aliniatul 6 din Statutul USR:

“(6) Orice membru USR poate să conteste la Biroul Național o decizie de admitere sau respingere a unui nou membru USR. Deciziile de admitere sau respingere a unui membru USR luate de Biroul Naţional vor putea fi contestate la Comitetul Politic.”

Subsemnatul Danciu Florin, membru USR Sector 6, doresc să contest decizia de admitere în USR și acordarea calității de membru USR Cameliei Crișan, actualmente membru USR S6 și membru în Biroul Local al Filialei USR S6.

Având în vedere că:

  1. În CV-ul Cameliei Crisan atașat în format pdf acestui email și publicat atât în exteriorul USR, cât și pe forumul intern al organizației:

SNSPA:
http://comunicare.ro/…/CV_Ro-Camelia-Crisan_EUROPASS-oct-20…
Candidatura BL S6 Camelia Crisan:

https://forum.usr.ro/t/candidatura-camelia-crisan-biro…/9699
Candidatura Europarlamentare Camelia Crisan:

https://forum.usr.ro/t/camelia-crisan-candidatura-aleg…/5506

este menționat la capitolul Educație că a urmat și absolvit cu licență Facultatea de Psihosociologie în cadrul Institutului National de Informatii (INI) în perioada 1994-1998.

  1. În Hotărârea de Guvern 206/1995, atașată în format pdf acestui email și publicată în Monitorul Oficial nr.67/1995:

http://www.monitoruljuridic.ro/…/hotarire-nr-206-din-4-apri…

Hotărâre privind reorganizarea Institutului Superior de Informații în Informații în Institutul National de Informații, în subordinea Serviciului Roman de Informații

La Art.11:

“Art. 11. — Studenților Institutului National de Informații li se acordă grade militare potrivit prevederilor legale în vigoare.”

Si Art.16:

“Art. 16. — Candidații admiși în facultățile, centrele și secția postuniversitară ale Institutului National de Informații sunt considerați incorporați, respectiv concentrați. Studenții vor semna angajamente prin care se obliga ca, după terminarea cursurilor, să lucreze ca militari activi pe o durată de minimum 10 ani. …….”

  1. În Regulamentul de admitere membri adoptat de CP in 10.03.2018 este menționat la capitolul I.Criterii de admitere:

“Poate deveni membru al USR orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
……

  1. Nu a făcut sau nu face parte din cadrele unui serviciu secret din România sau din străinătate;
    ……”

Și se menționează în același capitol derogări doar pentru criteriile de admitere 2-6;

Vă solicit să constatați că, respectând prevederile legale, Camelia Crisan a semnat cel puțin un act de angajament cu Serviciul Roman de Informații ți are grad militar în cadrul Serviciului Român de Informații.

Astfel, vă rog să admiteți solicitarea mea de respingere a deciziei de admitere a Cameliei Crișan în USR și să o excludeți pe aceasta din rândul membrilor USR.

Vă mulțumesc,

Florin Danciu

membru USR Sector 6”.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.