Cele ȘASE CONDIȚII pentru relaxarea măsurilor de izolare

17 aprilie 2020  |  05:18  |  👁 384 Vizualizari


Țările care doresc să ridice restricţiile implementate în vederea limitării pandemiei de coronavirus trebuie să îndeplinească o serie de şase condiţii pentru a preveni apariţia unui nou val de îmbolnăviri, a declarat joi Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, citat de DPA.

În alocuţiunea lui săptămânală pentru diplomaţii din Geneva, directorul OMS a spus că relaxarea măsurilor de izolare socială şi economică „trebuie făcută cu extrem de mare atenţie”, scrie agerpres.ro.

” Dacă se face prea repede, riscăm o reapariţie a epidemiei, care ar putea fi chiar mai gravă decât situaţia prezentă”, a avertizat el.

În primul rând, guvernele trebuie să se asigure că răspândirea noului coronavirus se află sub control. Potrivit noului ghid de recomandări formulate de OMS, acest lucru înseamnă că autorităţile sanitare trebuie să cunoască originea fiecărui caz individual de infectare şi a focarelor de infecţii.

De asemenea, sistemele naţionale de sănătate trebuie să fie capabile să găsească, să testeze, să izoleze şi să trateze fiecare caz nou, iar toate contactele sociale recente ale fiecărei persoane infectate trebuie să fie identificate.

În plus, directorul OMS a insistat că ţările care doresc să îşi relaxeze măsurile de izolare trebuie să minimalizeze riscurile de infectare din „zonele fierbinţi”, precum spitalele şi azilurile de bătrâni.

Cea de-a patra condiţie vizează implementarea unor măsuri preventive la locurile de muncă, în şcoli şi în alte spaţii considerate esenţiale. Aceste măsuri includ distanţarea fizică, respectarea normelor de igienă şi, acolo unde este posibil, măsurători ale temperaturii corporale, se afirmă în noul ghid anunţat de OMS.

Totodată, ţările trebuie să gestioneze riscul de a importa noi cazuri din străinătate, prin identificarea călătorilor infectaţi şi prin plasarea în carantină a persoanelor care vin din ţări incluse în „zona roşie” a pandemiei.

Referindu-se la cea de-a şasea condiţie, directorul OMS a spus că este important ca „societăţile şi colectivităţile umane să fie pe deplin educate, angajate şi stimulate să se adapteze la ‘noua normă’ de comportamente” necesare pentru a preveni apariţia unor noi cazuri de infectare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.