Cehia preia astăzi președinția rotativă a Uniunii Europene pe o perioadă de 6 luni

1 iulie 2022  |  06:47  |  👁 168 Vizualizari


La 1 ianuarie 2022, Cehia preia de la Franţa preşedinţia rotativă a Uniunii Europene (UE) pentru o perioadă de şase luni. Statele membre care deţin preşedinţia Uniunii lucrează împreună în grupuri de câte trei, numite „trio-uri”, pentru o perioadă de 18 luni. Trio-ul actual este format din Franţa (ian.-iun. 2022), Cehia (iul.-dec. 2022) şi Suedia (ian.-iun. 2023), conform site-ului https://www.consilium.europa.eu/, citat de Agerpres.

Sloganul, logo-ul şi priorităţile preşedinţiei cehe

Sloganul preşedinţiei cehe la Uniunea Eurpeană este „Europe as a task: rethink, rebuild, repower”, făcând referire la discursul preşedintelui ceh Václav Havel, din 1996, cu prilejul ceremonialului Premiul Carol cel Mare – discurs care a fost intitulat intitulat „Europe as a Task”. Astfel, în contextul internaţional de atunci, favorabil democraţiilor occidentale, Havel le-a cerut europenilor să-şi redescopere conştiinţa şi să-şi asume responsabilitatea pentru provocările globale de mediu, sociale şi economice, se arată pe site-ul oficial al preşedinţiei cehe, https://czech-presidency.consilium.europa.eu/.

Logo-ul preşedinţiei Cehiei îl are la bază pe cel al primei preşedinţii cehe a Consiliului UE din 2009. Este vorba despre 27 de romburi, dispuse în formă de cerc, reprezentându-le pe cele 27 de state membre.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.