Cea mai mare MINCIUNĂ produsă de Ludovic Orban și propagată de Klaus Iohannis

2 decembrie 2019  |  11:32  |  👁 48 Vizualizari


”Pentru pensii pur și simplu nu au fost prevăzuți bani” a spus, pe 26 noiembrie, Klaus Iohannis, după discuțiile cu premierul Ludovic Orban și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. Ultimii doi ne spuneau, tot la finalul lui noiembrie, în mai multe zile, că PSD nu a prevăzut bani pentru plata pensiilor pe ultimele două luni ale anului, adică pe noiembrie și decembrie.
Atenție, declarațiile președintelui sunt din urmă cu 6 zile, dar, la 11 zile după ce pensionarii își primiseră pensiile pe luna noiembrie și cu două zile înainte de ședința de guvern în care urma să se facă rectificarea bugetară. Așadar, președintele, premierul și ministrul de Finanțe declarau că nu sunt bani de pensii pe noiembrie, în condițiile în care acestea fuseseră deja plătite! Pentru cei care nu știu, plata pensiilor începe pe 1 ale lunii și se încheie, de obicei, pe 15 ale lunii. Deci, la 1, fie că e noiembrie, fie că e ianuarie, poștașii trebuie să aibă banii fizici, în multe cazuri, sau banii să fie în conturile pensionarilor programați a primi pensiile în acea zi.
Pe 28 noiembrie, joia trecută, Guvernul a făcut rectificarea mult așteptată. Valoarea totală lunară a pensiilor din România plătite de la buget este de minimum 6,4 miliarde de lei. Dacă este să ne luăm după Iohannis, Orban și Cîțu, la rectificare, pentru că PSD nu a prins pensiile în buget, ar fi trebuit să fie alocată suma de bani necesară, adică 6,4 miliarde de lei. Culmea, în documentele semnate de Guvern aflăm că Ministerul Muncii a primit suma de aproape 4 miliarde de lei, din care, atenție!, se plătesc salarii, alocații, pensii, indemnizații de concediu, de handicap, ș.a.m.d. Însă, din aceste aproape 4 miliarde, la pensii au fost date numai 625 de milioane de lei, adică sub 10% din suma presupusă a lipsi, conform spuselor președintelui și premierului. În realitate, din cele 6,4 miliarde, PSD nu a prevăzut suma dată de Orban, adică 625 de milioane de lei. Guvernul Viorica Dăncilă a plătit integral pensiile pe noiembrie, contrar celor declarate de Iohannis, iar pentru decembrie a alocat 90% din necesar, adică peste 5,8 miliarde de lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.