Ce variante de lucru discută USR-PLUS după suspendarea şedinţei de Guvern din cauza proiectului PNDL 3

1 septembrie 2021  |  12:59  |  👁 500 Vizualizari


Încercarea premierului Florin Cîţu de a forţa adoptarea proiectului de OUG privind programul de investiţii “Anghel Saligny”, mişcare ce a dus la suspendarea şedinţei de Guvern, i-a determinat pe liderii USR-PLUS să ia în calcul trei variante de lucru, inclusiv demisia în bloc a miniştrilor formaţiunii politice.

Potrivit surselor, cele trei variante de lucru discutate de liderii USR PLUS sunt:

– demisia în bloc a miniştrilor USR-PLUS;

– depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului;

– negociere cu PNL pentru susţinerea proiectelor din Justiţie în schimbul susţinerii pentru programul “Anghel Saligny”, dorit de Florin Cîţu.

Practic, controversatul proiect – pentru care nu s-a ajuns la un acord în coaliţie – a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, peste capul celor de la USR-PLUS, care cer acum eliminarea lui.

Totodată, în timpul şedinţei, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea au propus depunerea unei moţiuni de cenzură, dar copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a afirmat că nu e o soluţie fezabilă din cauză că partidul nu are suficienţi parlamentari şi acest lucru ar însemna că trebuie să depindă de PSD.

În schimb, Dacian Cioloş a propus ca ultimă soluţie demisia în bloc a miniştrilor USR PLUS şi provocarea unei crize guvernamentale.

Reamintim că Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” va avea un buget de 50 de miliarde de lei, se va întinde pe minim 6 ani şi vizează asfaltarea drumurilor şi introducerea de canalizare şi apă în localităţile în care acestea lipsesc.

Programul nu a fost bine primit de USR-PLUS, a cărui conducere a decis recent să nu îl susţină. Într-o poziţie exprimată oficial, liderii USR-PLUS au transmis că formaţiunea susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL, care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.