Ce măsuri trebuie să respectăm atunci când primim colete. Precizările lui Raed Arafat

11 iunie 2020  |  07:15  |  👁 420 Vizualizari


Raed Arafat a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le avem în vedere și pe care să le respectăm atunci când primim colete.

În contextul în care compania FAN Curier a anunțat că 24 dintre angajații săi, care lucrează drept manipulanți marfă la depozitul din Ștefănești au fost testați pozitiv cu coronavirus, Raed Arafat a făcut o serie de precizări de care trebuie să ținem cont atunci când primim colete de la curieri.

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre riscul infectării cu noul coronavirus în această situație. „Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem să vorbim de un risc major sau unul care să creeze îngrijorare la nivelul populației. Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat și că un risc mai mare există în momentul în care ne întâlnim cu cineva și există un schimb de aerosoli și că, de fapt, virusul nu se poate transmite prin intermediul unui colet.

În ceea ce privește recomandările venite din partea lui Raed Arafat, acesta a declarat faptul că: „Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli bine pe mâini, adică să te dezinfectezi ca persoană, iar ambalajul să fie aruncat. Cred că va fi foarte greu să dezinfectezi coletele și plicurile, dar după ce le-ai manipulat este foarte bine să te speli pe mâini.”
Raed Arafat a adus în discuție și folosirea mănușilor în această situație, spunând că este extrem de important să nu uităm să ne spălăm pe mâini și să ne dezinfectăm după ce intrăm în contact cu un curier: „Mănușile nu înlocuiesc spălatul pe mâini. Problema este că virusul poate să rămână pe mănușă, important este să speli și să dezinfectezi mâinile.”

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.