Cât de periculoasă este întoarcerea elevilor la şcoală. Emilian Imbri: Vor fi cazuri în plus

18 august 2020  |  06:43  |  👁 438 Vizualizari


Într-o intervenţie telefonică la România TV, Emilian Imbri a vorbit despre cât de periculoasă este întoarcerea la şcoală a elevilor. Managerul spitalului Victor Babeş din Capitală a precizat că totul ţine de modul în care se va păstra igiena, dar şi de purtarea măştilor.

„Cred ca sunt niste planuri bine facute. Exista variante pe care le vor adopta in functie de situatie. Nu e ceva care sa ne sperie. Exista si varianta de a amana, de a trece pe on line. Lucrurile sunt bine gandite. Vor fi si cazuri in plus care vor aparea ca si cazuri infectate. Totul ţine de modul în care se va păstra igiena, dacă se va purta masca. Chestia cu plexiglas între copii poate să fie bun sau o sursă de mici accidente”, a spus Emilian Imbri la România TV.

Managerul de la Victor Babeş a precizat că liceeni şi copiii de clasa I au un grad de încărcare cu viruşi mai mare decât cei în vârstă.

„Simptomele sunt uşoare, astfel încât trec cu vederea riscul de a transmite virusul către părinţi”, a mai spus Emilian Imbri.

Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilo către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea. Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţare între băncile elevilor dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie. De la aceasta regulă sunt exceptați doar preșcolarii (copiii de grădiniță). De asemenea, măștile sunt obligatorii și în curte, „dacă va fi aglomerație”.

De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas. Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.