Care va fi noul preț al gigacaloriei la Ploiești și cât vom plăti la iarnă. Astăzi se decide în Consiliul Local

20 iulie 2021  |  06:28  |  👁 374 Vizualizari


Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ploiești, se va decide noul preț al gigacaloriei pentru energia termică destinată consumatorilor alimentați de la sistemul centralizat al Veolia Energie Prahova.

Conform proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței de mâine, prețul pentru populație ar crește cu 47, 23 de lei/ Gcal fără TVA față de tariful actual, astfel că va ajunge la 362,58 lei/ Gcal fără TVA. La acest preț se va adăuga și suma de 34,39 de lei/Gcal exclusiv TVA, reprezentând valoarea diferenței unitare de recuperat ca urmare a modificării prețului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrate. Astfel că prețul local de facturare a energiei termice livrate în sistem centralizat de Veolia Energie Prahova va fi de 396,97 lei/Gcal exclusiv TVA, aplicabil cu data de 1 a lunii următoare după aprobarea proiectului, adică, în principiu, din luna august.

Potrivit aceluiași proiect, deocamdată cel puțin, adică până la finalul sezonului de încălzire 2021/2022, se va menține prețul local al energiei facturate populației de 186,97 de lei exclusiv TVA, prin acordarea subvenției suportate de la bugetul local, de 210 lei la fiecare gigacalorie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.