Care este adevarul din spatele numarului RECORD al infectărilor cu COVID-19. Care e amănuntul CAPITAL din spatele raportării

9 iulie 2020  |  05:58  |  👁 135 Vizualizari


O undă de șoc a fost lansată azi de Grupul de Comunicare Strategică (GSC). La Bilanțul Zilnic cu privire la situația infectărilor/victimelor de la ora 13.00 au fost anunțate 555 noi cazuri de infecții cu COVID-19 în România.

Un record anunțat de la începutul crizei noului tip de coronavirus pe teritoriul național. Precedentul record data din 11 aprilie a.c. și atunci au fost raportate 523 de cazuri de infecții.

Dar oare e așa un mare record? Dacă ne uităm și la numărul de teste care au fost făcute în acele zile observăm o situație interesantă. Pe 11 aprilie au fost raportate 523 de cazuri la un număr de 3.500 de teste efectuate. În 8 iulie au fost raportate 555 de noi cazuri la un număr de 13.147 de teste.

Concluzia e una singură – Cu cât testezi mai mult cu atât sunt și mai multe cazuri de infecții. La un număr mic de teste avem număr mic de infecții, iar la număr crescut de teste avem un număr mai mare de infecții.

De remarcat de asemenea că la acest număr crescut de noi infecții România a fost pusă pe lista neagră în mai multe state europene și nu numai. Cetățenii români nu mai au voie să meargă în acele state… sau dacă se permite acest lucru atunci condițiile impuse sunt drastice.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.