Carantina totala. Școlile şi mallurile vor fi închise, oamenii nu se pot depărta de casă

17 septembrie 2020  |  07:21  |  👁 517 Vizualizari


Peste două zile, Israelul va reintra în carantină totală, fiind prima ţară care reinstituie măsuri drastice de izolare la nivel naţional, după cele din primăvară.

Timp de cel puţin 3 săptămâni, şcolile şi mallurile vor fi închise, israelienii nu vor mai avea voie să se depărteze de case, iar în sinagogi numărul credincioşilor va fi limitat la 10 persoane.
Rata infectărilor din Israel rămâne printre cele mai ridicate din lume, cu peste 4000 de cazuri noi zilnic.

În ultimele seri, parcă mai mult ca niciodată, terasele din Tel Aviv au fost pline. Oamenii s-au bucurat de ultimele zile de…libertate, înainte să reintre în carantină. De vineri încolo, vor putea lua mâncare de la restaurant doar la pachet. Angajaţii din industria ospitalităţii sunt de altfel printre cei mai afectaţi de decizia guvernului.

Yuval Ben Neriah, patron restaurantAm ajuns în situaţia absurdă în care, în loc să fie instituita carantină acolo unde chiar e nevoie, primim cu toţii o pedeapsă colectivă.

Raschel Blufarb, corespondent RTL Germania: Aceste 3 săptămâni de carantină vor costa economia Israelului 1,8 miliarde de euro. Şomajul este deja de 20% şi mulţi dintre cei cu care am vorbit sunt disperaţi.

Oamenii stau la coadă în pieţe şi în magazine ca să-şi facă provizii, pentru că de vineri nu vor mai avea voie să se îndepărteze la mai mult de 500 de metri de locuinţe.

Chaim Cohen, din Bnei Brak: Sunt supărat rău. Nu are nicio noimă. E din ce în ce mai rău, Netanyahu ne distruge ţară.

Avi Eini, taximetrist: Poate că rămânem o vreme fără muncă, dar tot e mai bine decât să mori.

Premierul Netanyhau şi-a explicat decizia prin necesitatea de a nu bloca sistemul de sănătate, deja suprasolicitat.

Cei mai nemulţumiţi sunt însă evreii ultraortodocsi, întrucât chiar de vineri încep cele importante sărbători din calendarul evreiesc.

Shlomo Horovitz: Să nu mă duc la sinagogă de Anul Nou Evreiesc?!? N-am pierdut nicio rugăciune, nici de când cu virusul.

Ministrul israelian al construcţiilor, membru al partidului ultraortodox Iudaismul Unit al Torei, a demisionat din guvern, în semn de protest.

Până acum în Israel s-au îmbolnăvit de Covid-19 în total peste 164.000 de oameni, iar 1.150 au murit de COVID, la o populaţie de 9 milioane.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.