Când vin pensiile, de Crăciun 2023? Întârzie sau nu banii? Anunţ de la Casa Naţională de Pensii

27 octombrie 2023  |  08:56  |  👁 87 Vizualizari


Daniel Baciu, şeful Casei Naționale de Pensii, a vorbit despre data la care seniorii vor primi pensiile în luna decembrie 2023. Întârzie sau nu banii? Asta e întrebarea care stă pe buzele tuturor.

Daniel Baciu a declarat că pensionarii pot sta liniștiți, pentru că vor primi la timp.

Există, însă, și o veste mai puțin bună. Deși pensiile vor fi primite în decembrie, vor fi posibile unele întârzieri de câteva zile ce țin de cauză umană.

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice.

Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti.

Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș.

Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii.

În plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.