Când ar putea fi gata vaccinul Moderna pentru Covid-19 și cât ar putea costa acesta

29 iulie 2020  |  06:21  |  👁 372 Vizualizari


Vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică Moderna Inc. începe ultima fază a testării clinice și ar putea fi gata mai repede decât ne așteptam.

Încă din luna mai circulau știri conform cărora vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică Moderna Inc. împotriva Covid-19 arată rezultate promițătoare în teste și ar fi cel mai avansat candidat care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Acum, reprezentanții companiei au anunțat că vaccinul ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă chiar până la sfârșitul acestui an.

Guvernul Statelor Unite ajută financiar mai multe studii care să producă un vaccin împotriva Covid-19, iar compania Moderna, care nu a produs până acum niciun vaccin pe piață, a primit un miliard de dolari în cadrul programului Operațiunea Warp Speed. Acțiunile Moderna au crescut cu 7,5% după ce studiul acestora a ajuns într-o fază atât de avansată.

Producătorul de medicamente a anunțat că se află în ultima etapă înainte ca vaccinul să ajungă pe piață: începerea testărilor pe 30.000 de subiecți. Această fază va începe pe 27 iulie și se va finaliza la 27 octombrie, urmând ca jumătate dintre participanți vor primi o doză de 100 de micrograme, iar ceilalți un placebo. Scopul principal al acestui studiu va fi prevenirea oricăror simptome ale Covid-19, iar obiectivele sale secundare includ prevenirea infecției cu noul coronavirus.

Sumele mari investite de Guvernul Statelor Unite în aceste studii vine și din faptul că SUA este în acest moment cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus. Până în acest moment, s-au înregistrat peste 145.000 de decese, iar creșterea de noi cazuri este una accentuată.

Două alte companii farmaceutice, Pfizer Inc. și Johnson & Johnson lansează în această lună studii clinice în stadiu avansat pentru candidații lor la vaccinul Covid-19. Guvernul american a alocat deja 1,95 miliarde de dolari pentru a obţine 100 de milioane de doze dintr-un alt potenţial vaccin, dezvoltat de alianţa germano-americană Biontech-Pfizer.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.