Cancelarul Angela Merkel l-a felicitat pe social-democratul Olaf Scholz pentru succesul la alegerile legislative

30 septembrie 2021  |  06:21  |  👁 287 Vizualizari


Angela Merkel, care se pregăteşte să îşi părăsească funcţia, nu a reacţionat până acum public la rezultatele acestui scrutin la care SPD obţinut un avans în faţa blocului conservator CDU/CSU.

Mesajul de felicitare a fost transmis încă de luni, la o zi după alegeri, a precizat serviciul de presă, însă acesta nu a fost făcut public decât miercuri.

De la alegeri, au apărut tot mai multe critici în rândul conservatorilor la adresa dorinţei lui Armin Laschet, şeful partidului, de a forma un guvern în ciuda scorului CDU/CSU, ajuns la cel mai scăzut nivel de după război.

El a fost abandonat marţi de aliaţii săi bavarezi, ceea ce compromite şansele sale de a deveni cancelar printr-o alianţă cu Verzii şi cu liberalii din FDB, aşa cum şi-a exprimat dorinţa.

În ceea ce îi priveşte, social-democraţii au spus mereu că vor să formeze un guvern de coaliţie cu ecologiştii şi liberalii, cu Olaf Scholz în funcţia de cancelar.

„Suntem de acord asupra alegerii lui Olaf Scholz drept cancelar cât mai repede posibil”, a reiterat miercuri, în faţa presei, şeful grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich.

Liderii Verzilor şi ai FDP s-au întâlnit marţi seară pentru prima dată după alegeri pentru a ajunge cât mai repede posibil la un acord în vederea negocierii ulterioare a unei alianţe cu CDU sau, cel mai probabil, cu SPD.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.