Călin Popescu Tăriceanu se revoltă după afirmația unui secretar de stat: Declarație cinică; cea mai bună soluție e demisia Guvernului

19 iunie 2020  |  15:55  |  👁 774 Vizualizari


Mai multe asociații ale elevilor au cerut vineri demiterea secretarului de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Luminița Barcari, pentru declarațiile acesteia legate de meditațiile elevilor. Barcari a afirmat că un elev ar fi putut să obțină, fără meditații, o notă de 5 sau 6 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat afirmațiile secretarului de stat.

„Asta să fie „România educată” a dlui Iohannis? Declarația unui oficial al guvernului Orban care spune că la Evaluarea Națională din acest an un elev ar fi putut lua, fără meditații, nota de 5-6 este recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc. Adică guvernanții admit cu seninătate și fără nici un fel de jenă că în doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa din sistemul de educație publică. Declarația lor cinică vine în continuarea disprețului pe care îl afișează față de toți cei care nu sunt votanții lor, fie că sunt pensionari sau că sunt copii.

Oare oficialii guvernamentali vor să le transmită părinților că copii lor care sunt elevi nu au nici o șansă în viață dacă nu iau meditații? Că mersul la școală a devenit ceva decorativ care trebuie doar bifat? Declarația de ieri este doar o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban sau “Guvernul Sfântu’ Așteaptă” cum îi spun cei care speră să mai facă ceva. Dacă atât poate face actualul guvern, cea mai bună și mai rapidă soluție este să-și de rapid demisia, în speranța că vom găsi niște oameni cu scaun la cap care să pregătească și relansarea economică, și Bacalaureatul, și anul școlar care urmează”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.