Calendar ortodox 7 mai 2021. Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pentru creştini

7 mai 2021  |  05:18  |  👁 514 Vizualizari


Calendar ortodox 7 mai 2021. În această zi îl sărbătorim în primul rând pe Hristos Cel Înviat, ca Izvor al vindecărilor și apoi pe Maica Domnului, ca persoană care Îl poartă neîncetat și tainic pe Fiul ei, devenind astfel și ea izvor de tămăduire.

În icoana „Izvorul Tămaduirii”, Maica Domnului este reprezentată cu mâinile înălțate în formă de rugăciune, iar Hristos, ca răspuns al rugăciunilor Maicii Sale, binecuvintează cu ambele mâini.

Biserica Ortodoxa sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii în fiecare an, în prima vineri după Paşte. Este un praznic închinat Maicii Domnului. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Potrivit tradiţiei creştine, de această sărbătoare se aruncă apă sfinţită peste animalele curții, pentru ca acestea să fie sănătoase şi să lucreze cu spor la lucrările agricole.

Calendar ortodox 7 mai 2021. Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pentru creştini

Calendar ortodox 7 mai 2021. Sărbătoare importantă de Izvorul Tămăduirii

Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului grădinile şi livezile. Totodată, acest ritual protejează recoltele de efectele grindinei.

În tradiția populara, Izvorului Tamaduirii este pentru săpătorii de fântâni cea mai spornică din an, deoarece apele sunt zbuciumate și zgomotoase, fiind mai usor de găsit.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.