Cablurile metalice și traversele de pe căile ferate, ținta hoților

25 februarie 2023  |  15:45  |  👁 128 Vizualizari


Infrastructura feroviară rămâne ţinta hoţilor de fier sau de lemn, caburile metalice fiind sustrase pentru a fi valorificate la centrele de reciclare a fierului, iar traversele din lemn dintre liniile ferate fiind furate pentru a fi puse pe foc, arată un comunicat al Poliției.

O acţiune realizată săptămâna aceasta de poliţiştii de la transporturi, împreună cu angajaţii feroviari pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară a dus la prinderea mai multor persoane suspectate de furt dar şi a identificarea unor firme care au fost amendate pentru că nu au verificat provenienţa componentelor pe care le-au primit pentru a le recicla.

Astfel, poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Sighişoara au identificat persoanele bănuite de un furt de cabluri produs în data de 21 februarie 2023, la kilometrul C.F. ZB7+600 al Magistralei 300, iar, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că persoanele bănuite ar fi comis încă un furt de cabluri, care ar fi avut loc la kilometrul C.F. 285+500 şi kilometrul C.F. 287+600 pe secţiunea BLA Vânători-Mureni. Suspecţii au fost reţinuţi, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

„La data de 22 februarie 2023, ora 12.00, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov – Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Mureş au depistat, în flagrant delict, 3 bărbaţi care încărcau 9 traverse din lemn ce erau folosite într-un atelaj hipo. Bărbaţii sunt cercetaţi penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de către Poliţie.

De asemenea, poliţiştii de la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Vâlcea au făcut, săptămâna aceasta, un control la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase şi neferoase, în localitatea Brezoi, constatând că, pentru 35 de kilograme de deşeuri din cupru, nu există întocmite documente justificative. Firma a primit amendă de 10.000 de lei, iar cantitatea de cupru a fost confiscată.

Tot în Vâlcea, controalele făcute la o societate care are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase şi neferoase, în localitatea Călimăneşti, au scos la iveală faptul că nu sunt respectate prevederile legale privind sortarea deşeurilor reciclabile, gestionarul nerespectând dispoziţiile legale privind întocmirea borderoului de primire a deşeurilor feroase şi neferoase. Firma a fost de asemenea amendată cu 10.000 de lei.

În total, în cadrul acţiunii realizate săptămâna aceasta, poliţiştii de la Transporturi au verificat 152 de firme, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, au controlat 74 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare şi au făcut 130 de instruiri ale personalului feroviar.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.