Britanicii așteaptă până la 30 de ore ca să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Coloana se întinde pe 16 kilometri

15 septembrie 2022  |  09:07  |  👁 173 Vizualizari


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea. Regatul Unit își poate lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani – până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. În paralel, Regele Charles al III-lea face un turneu prin regat în calitate de nou suveran, așa cum cere protocolul.

Mii de oameni așteaptă, în Londra, să îi aducă un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a. Ca să intre în clădirea Parlamentului, unde a fost depus aseară sicriul fostei suverane, au nevoie de foarte multă răbdare. Timpul estimat este de 30 de ore.  16 kilometri. Atât trebuie să parcurgă, prin Londra, cineva care se așază în acest moment la rând, pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta. Cei care o fac spun însă că nu sunt deloc deranjați de drumul pe care îl au de făcut până la Westminster Hall și de lungile ore de așteptare.  La Westminster Hall, oamenii trec pe lângă sicriul Reginei așezați pe două coloane. Nimeni nu are voie să se oprească mai mult de câteva secunde, iar la intrarea în clădirea istorică, veche de peste 900 de ani, oamenii au trecut prin controale de securitate. În Londra, de-a lungul Tamisei, coloana este uriașă. S-a format încă de ieri dimineață, cu multe ore înainte ca regina să fie dusă, de la Palatul Buckingham, la Westminster Hall, într-o procesiune în timpul căreia mai multe curse aviatice au fost amânate, pentru a nu tulbura liniștea din Londra.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.