Bogdan Olteanu, fost lider PNL, condamnat la șapte ani închisoare în dosarul numirii guvernatorului Deltei Dunării

30 octombrie 2020  |  09:32  |  👁 336 Vizualizari


Bogdan Olteanu, fost lider PNL, condamnat la șapte ani închisoare în dosarul numirii guvernatorului Deltei Dunării

Tribunalul București l-a condamnat marți pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, anunță Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de un milion de euro de la fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României, reprezentând suma traficată. Instanța a menținut și sechestrul asigurator asupra a 50.000 de euro și respectiv 100.000 de euro.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.
Bogdan Olteanu a fost mâna dreaptă a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu și a fost, de asemenea, președinte al Camerei Deputaților. La momentul la care a fost deschis dosarul în care a fost condamnat în primă instanță, Olteanu era viceguvernator la Banca Națională.

El a fost acuzat în dosar că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu, jurnalist cu afaceri în Deltă, ca guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

În ceea ce îl priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri, în prezent încarcerat, a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.