Băutura preferată a românilor se scumpește de la 1 august. ”Cumulat și cu accize va ajunge la o creștere spre 20%”

27 iulie 2022  |  05:58  |  👁 253 Vizualizari


Berea se scumpește de la 1 august cu 20%. De vină ar fi majorarea accizelor la alcool, dar şi celelalte scumpiri pe care le au de acoperit producătorii.

„A fost atacată această zonă care, în general, este principala sursă de venit la nivelul Uniunii Europene, mă refer la accize. Și odată cu noua Legislație s-au adus și corecții la TVA la anumite articole. Și motiv pentru care dacă discutăm punctual de bere, s-a scos din categoria de 9% și se duce spre 19%. Cumulat și cu accize va ajunge la o creștere spre 20%, începând cu 1 august”, a spus analistul fiscal, Robert Croitoru.

Consumatorul final va simți scumpirea

„Sunt convins că anumiți comercianți au și început demersurile, însă trebuie să ținem cont de faptul că fiecare comerciant va decide – dacă are cerere, el sigur va crește prețul cu 20%, dar dacă nu va, el va trebui să suporte o parte din aceste majorări.

În general, pe aceste segmente nu s-au făcut niciodată aceste demersuri, ca comercianții să suporte din marjă creșterea de taxe. Tot timpul au fost aruncate aceste creșteri către consumatorul final”, a punctat specialistul.

Românii, iubitori de bere

Românii găsesc mereu o ocazie să ciocnească o bere rece. Și așa am ajuns pe locul 7 la consumul de bere în Europa. Potrivit statisticilor, fiecare român bea în medie 86 de litri pe an.

În realitate, unii beau mai mult, alţii mai puţin. Cert este că în România se beau peste 16 milioane şi jumătate de hectolitri pe an. Berea blondă, de tip lager, este preferata românilor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.