Bărbat de 35 de ani din Poienarii Burchii, reținut de poliție pentru furt calificat dintr-o instituție publică

18 martie 2023  |  11:58  |  👁 89 Vizualizari


Pe data de 17 martie 2023, polițiștii Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au primit o sesizare din partea unui lucrător al Poliției Locale cu privire la faptul că mai multe bunuri au fost sustrase dintr-o anexă a unei instituții publice din comuna Poienarii Burchii de către persoane necunoscute.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în seara zilei de 16 martie a.c., între orele 18.00 și 19.00, un bărbat ar fi pătruns în curtea instituției și ar fi sustras 6 țevi rectangulare și două țevi confecționate din PVC. Potrivit informațiilor furnizate de către IJP Prahova, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat și depistat. Acesta este un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Poienarii Burchii, iar bunurile sustrase au fost găsite la domiciliul acestuia.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 3.000 de lei, iar bunurile sustrase au fost ridicate și predate reprezentanților instituției păgubite.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat unității de parchet competente cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat continuă sub coordonarea polițiștilor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.