Bacalaureatul 2020 a început, astazi, cu echivalarea și recunoașterea competențelor digitale și lingvistice

11 iunie 2020  |  09:54  |  👁 422 Vizualizari


Bacalaureatul a început, joi, cu etapa echivalării și recunoașterii competențelor lingvistice și digitale pentru absolvenții de clasa a XII-a. Etapa va dura până pe 17 iunie, conform calendarului oficial Bacalaureat 2020. Procedurile de echivalare înlocuiesc probele orale de competențe, iar singurii pentru care este așteptată prezența fizică sunt cei care dau proba de competențe digitale, acolo unde elevii nu au făcut TIC în liceu.

„Candidații la examenul de Bacalaureat național 2020 care nu au studiat disciplina tehnologia informației și a comunicațiilor sau echivalente susțin proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) în baza procedurii Centrului Național de Evaluare și Examinare nr. 177/2019 pentru organizarea și desfășurarea probei de evaluare a competențelor digitale (proba D) – examenul de bacalaureat național 2019”, se arată în ordinul 4341 din 27 mai 2020.

La această probă, potrivit Ordinului privind organizarea examenului, candidații se notează cu “Admis/Respins”. Notarea se realizează pe baza unei proceduri realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.