Azuga dă startul sezonului de schi, anul acesta, pe Valea Prahovei. Care vor fi tarifele pe pârtiile din stațiune

15 decembrie 2022  |  11:00  |  👁 271 Vizualizari


Din această săptămână, la Azuga a început înzăpezirea artificială a pârtiilor, iar autoritățile locale speră ca, din acest weekend, în stațiune să se poată schia.

 

15 tunuri de zăpadă mobile, 5 tunuri fixe şi 6 lănci au fost puse în funcțiune, marți, pentru pregătirea pârtiilor, a anunțat Primăria Azuga. Astfel, dacă temperaturile se mențin scăzute, acest weekend ar putea fi primul în care se va putea schia pe Valea Prahovei, în sezonul 2022 – 2023.

Primele care vor fi pregătite să primească turiști sunt pârtia de începători și Sorica, pe porțiunea deservită de telescaunul nou instalat.

„Echipa societăţii comerciale a oraşului, Servicii Urbane Staţiune Azuga, este mobilizată în două schimburi pentru a valorifica temperaturile scăzute de peste noapte. Procesul de lucru înseamnă, la Azuga, o primă înzăpezire cu zăpadă ceva mai umedă, pentru ca după formarea unui strat de bază, să fie aşternut stratul de zăpadă mai «uscat», bun pentru schiat. Este nevoie de un strat minim de 20 cm, consistent, pentru a se putea schia. Sunt folosite trei utilaje pentru întinderea şi uniformizarea stratului de zăpadă. Este deja o tradiţie ca la Azuga să fie pusă la dispoziţia schiorilor o pârtie funcţională, încă din decembrie”, arată un comunicat al Primăriei.

De altfel, autoritățile locale au explicat că, în mod tradițional, Azuga este cea care dă startul sezonului, pentru că stațiunea “este favorizată de amplasarea geografică unică. O staţiune între munţi care oferă tuturor posibilitatea de a practica schiul încă din decembrie, înainte de Sărbători”.

Primarul orașului, George Barbu, a anunțat că tarifele la transportul pe cablu rămân cele de anul trecut. În sezonul precedent, un bilet dus-întors cu telegondola costa 30 de lei, pentru copiii până la 12 lei, respectiv 50 de lei pentru adulți. Pentru un schipass valabil o zi, copiii plăteau 110 lei, iar adulții 160.

La Cazacu, un card cu 6 puncte costa 25 de lei, iar tariful ajungea la 170 de lei pentru 80 de puncte, în condițiile în care o urcare cu teleski-ul costa 2 puncte, iar cu babyski-ul – 1 punct.

Și la Sorica puteau fi achiziționate cartele cu  2 puncte (11 lei) până la 240 de puncte (600 de lei), dar și skipass-uri de 150 de lei/zi sau 110 lei pentru patru ore.

sursahttps://www.telegrama.ro/actualitate/azuga-d%C4%83-startul-sezonului-de-schi,-anul-acesta,-%C3%AEn-prahova-care-vor-fi-tarifele-pe-p%C3%A2rtiile-din-sta%C8%9Biune.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.