Azi, în lume. Știrile zilei de 7 noiembrie

7 noiembrie 2022  |  09:44  |  👁 366 Vizualizari


Apple a comunicat că restricţiile COVID impuse în Zhengzhou vor afecta producţia de telefoane iPhone

Apple a comunicat că restricţiile COVID de la cea mai mare fabrică iPhone din lume, din China, va afecta în mod semnificativ producţia de telefoane şi va creşte timpii de aşteptare pentru clienţi, înainte de perioada aglomerată a sărbătorilor de Crăciun. În conformitate cu politica Beijingului „zero COVID”, în Zhengzhou, din centrul Chinei, a fost implementată carantină, după creşterea numărului de cazuri, scrie Rador.

Rusia îşi pregăteşte forţele pentru un nou atac asupra sectorului energetic Ucrainean (Volodimir Zelenski)

În cel mai recent discurs video al său, preşedintele ucrainean Zelenski a afirmat că Rusia îşi pregăteşte forţele pentru un atac de amploare, asupra sectorului energetic al ţării sale. „Înţelegem că statul terorist îşi concentrează forţele şi mijloacele pentru o posibilă repetare a atacurilor în masă asupra infrastructurii noastre. În primul rând, energia. În special, pentru acest lucru, Rusia are nevoie de dronele iraniene. Ne pregătim să reacţionăm”, a afirmat Zelenski. Preşedintele ucrainean a declarat că mai mult de 4,5 milioane de ucraineni deja nu mai au curent electric, transmite Rador. Autorităţile din capitala Kiev solicită locuitorilor acesteia să facă planuri să părăsească oraşul, pe fondul continuării atacurilor.

Ucraina este în pericolul de a rămâne curând fără armament pentru apărare aeriană

Potrivit unui nou raport, Ucraina este în pericol de a rămâne fără armament pentru apărare aeriană împotriva atacurilor ruseşti. Raportul, realizat de Institutul Royal United Services, cu sediul la Londra, susţine că Ucraina ar putea rămâne în curând fără apărare aeriană, în urma atacurilor susţinute din partea Moscovei, transmite Rador. Acesta transmite că naţiunile occidentale ar trebui să îşi sporească furnizarea de arme către Ucraina şi să ia în considerare trimiterea de avioane moderne de luptă, Kievului.

În SUA, campania electorală a intrat pe ultima sută de metri, înaintea alegerilor intermediare de marţi

În Statele Unite, partidele Republica şi Democrat şi-au intensificat campaniile electorale, pe ultima sută de metri înainte alegerilor intermediare, de marţi. Sondajele de opinie sugerează că republicanii vor recâştiga controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, iar democraţii se luptă pentru voturi în unele dintre oraşele lor cu tradiţie, notează Rador. În campanie, ambele părţi îşi ilustrează adversarul drept „inamicul”.

În Egipt, continuă summitul mondial COP27

Summitul mondial pe teme climatice din Egipt urmează să încerce să provoace acţiuni la nivel internaţional, pentru a gestiona schimbările climatice. Ţările mai sărace care participă la COP27, la Sharm El Sheikh, au salutat perspectiva unei dezbateri pe tema stabilirii unui fond de despăgubire, problema fiind inclusă pe agendă pentru prima dată. Statele insulare mici susţin că acesta este primul pas al modului în care finanţele pentru climă ar trebui să funcţioneze. Ele au subliniat faptul că firmele producătoare de cărbune, petrol şi gaz au câştigat mai mult de 2,8 miliarde pe zi, în fiecare zi, în ultmii 30 de ani. Numeroase dintre aceste naţiuni se confruntă cu creşterea nivelului mării, care ar putea să le distrugă locuinţele. De asemenea, ele cheltuiesc sume mari de bani, deseori împrumutate, pentru a îşi proteja cetăţenii împotriva altor impacte ale modificărilor climatice, transmite Rador. Ele susţin că încă este mai ieftin şi mai rapid să obţii bani ca să distrugi planeta, decât pentru a o salva.

SURSA https://www.dcnews.ro/azi-in-lume-stirile-zilei-de-7-noiembrie_894019.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.