Azi, în lume. Știrile zilei de 25 noiembrie

25 noiembrie 2022  |  09:50  |  👁 64 Vizualizari


RRA: Peste 23 de tone de deşeuri de PVC din Bulgaria pentru Germania, oprite la PTF Giurgiu

23 de tone de deşeuri de PVC au fost descoperite într-un ansamblu rutier care s-a prezentat pentru control pe sensul de intrare în ţară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Deşeurile erau încărcate în Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din Germania. Poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu au decis să oprească intrarea în ţară a deşeurilor şi să le returneze societăţii expeditoare, după ce au descoperit că documentele de transfer nu sunt complete. (Sursa Rador)

BNR: Bulgaria poartă un dialog activ cu Ţările de Jos cu privire la aderarea la Schengen

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Bulgaria, Kostadin Kodjabaşev, a declarat că se poartă un dialog activ cu Ţările de Jos privind aderarea la Spaţiul Schengen: „Tema este inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 şi 9 decembrie. În zilele de 15 şi 16 decembrie, va avea loc reuniunea liderilor UE şi nu exclud posibilitatea ca şi acolo să fie discutată această problemă. Este o chestiune de decizie politică, dar logica este că, odată ce suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic, nu există niciun obstacol pentru a fi primiţi şi din punct de vedere politic”, a subliniat Kodjabaşev. (Sursa Rador)

REUTERS: Elveţia se confruntă cu o penurie de medicamente

Elveţia se confruntă cu o penurie de medicamente din cauza problemelor în lanţul de aprovizionare legate de lockdown-ul COVID în China şi războiul din Europa, a declarat asociaţia farmaciştilor din ţară. „Avem cele mai mari probleme cu medicamentele pentru copii, în special cu siropul folosit pentru a reduce febra”, a declarat Enea Martinelli de la pharmaSuisse pentru postul elveţian SRF.”Există, de asemenea, penurie de medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente psihiatrice şi medicamente pentru Parkinson”, a adăugat el. (Sursa Rador)

Reuters: Nigeria – Cel puţin 60 de persoane, majoritatea femei, răpite în statul Zamfara

Cel puţin 60 de persoane dintr-o comunitate izolată din nord-vestul statului nigerian Zamfara au fost răpite de bărbaţi înarmaţi. Persoanele răpite erau în mare parte femei care sărbătoreau ziua de naştere a Profetului Mahomed, au declarat localnicii, acesta fiind cel mai recent val de răpiri comise în stat. Bandele armate sunt răspândite în nord-vestul ţării, unde jefuiesc sau răpesc pentru răscumpărare, iar violenţele au crescut, deoarece forţele de securitate nu reuşesc de cele mai multe ori să oprească atacurile. Acest val de răpiri a stârnit îngrijorări cu privire la faptul dacă localnicii din regiune vor putea vota în cadrul scrutinului prezidenţial din februarie, când se va alege un succesor al preşedintelui Muhammadu Buhari, căruia Constituţia nu-i permite să mai candideze. Doi localnici susţin că indivizi înarmaţi pe motociclete au sosit în comunitatea Magami Tandu, din zona administraţiei locale Kaura Namoda, miercuri seară şi au deschis focul la întâmplare. Aceştia au răpit în principal femei care celebrau Mawlid – o sărbătoare a naşterii Profetului Mahomed – care are loc între sfârşitul lunii septembrie şi sfârşitul lunii noiembrie, în statele nordice musulmane ale Nigeriei. „În fiecare zi au loc crime sau răpiri, care ne lasă fără adăpost. Vă rugăm (spuneţi) guvernului să acţioneze şi să ne facă dreptate”, a declarat Abdulkarim Haruna, a cărui soţie a fost răpită. Localnicii spun că 19 persoane au fost ucise marţi, când bărbaţi înarmaţi au atacat comunitatea Ryuji, din zona administraţiei locale Zurmi, din statul Zamfara. (Sursa Rador)

BBC: Potrivit unor statistici, numărul oamenilor care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă în America Latină a crescut cu 12 milioane

Potrivit unor noi statistici, încă 12 milioane de oameni din America Latină au intrat într-o sărăcie extremă după izbucnirea pandemiei de covid. Printre factorii responsabili de creşterea acestui bilanţ îngrijorător se numără piaţa muncii aflată în dificultate şi inflaţia. Comisia Economică ONU pentru această regiune a transmis că această creştere a numărului persoanelor aflate în sărăcie extremă constituie un regres echivalent cu o perioadă de 25 de ani. (Sursa Rador)

 RRA: Marea Britanie a înregistrat în perioada iunie 2021 – iunie 2022 un număr record de peste o jumătate de milion de migranţi

Marea Britanie a înregistrat în perioada iunie 2021 – iunie 2022 un număr record de peste o jumătate de milion de migranţi, proveniţi mai ales din afara Uniunii Europene, din ţări precum Ucraina sau Afganistan. Oficiul de Statistică de la Londra arată că imigranţii, în majoritate, au ajuns în ţară legal. Actualul guvern este condus de Rishi Sunak, al cărui Partid Conservator a câştigat ultimele alegeri cu promisiunea că ieşirea ţării din Uniune va permite un control mai strict al frontierelor şi că în Regatul Unit vor intra sub 100.000 de migranţi pe an. Conform corespondentei RRA, Aura Neag, laburiştii din opoziţie îi acuză pe conservatorii aflaţi la putere că au dat complet peste cap întregul sistem de imigraţie şi de acordare a azilului politic. (Sursa Rador)

sursahttps://www.dcnews.ro/azi-in-lume-stirile-zilei-de-25-noiembrie_896336.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.