Azi, în lume. Știrile zilei – 16 septembrie

16 septembrie 2022  |  10:17  |  👁 84 Vizualizari


135 de soldaţi armeni, ucişi în confruntările cu Azerbaidjanul

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Paşinian, a declarat vineri că 135 de militari armeni au fost ucişi în confruntările cu Azerbaidjanul din această săptămână, a informat agenţia de presă Interfax, în urma unei sesiuni a Parlamentului armean. Paşinian a declarat miercuri că 105 soldaţi au murit şi că bilanţul este probabil să crească. Atât Baku, cât şi Erevan s-au învinovăţit reciproc pentru luptele din această săptămână, scrie Rador, citând Reuters.

Centrul Italiei, lovit de inundaţii grave

Ploi abundente şi inundaţii au lovit regiunea Marche din centrul Italiei de joi, ucigând cel puţin şapte persoane, în timp ce alte trei sunt încă dispărute, a informat vineri presa italiană. Aproximativ 400 de milimetri de ploaie au căzut în două până la trei ore, inundând străzile mai multor oraşe din provinciile Ancona şi Pesaro-Urbino, scrie Rador, citând Reuters.

Serviciile de salvare încă căutau supravieţuitori, au spus autorităţile. Între timp, liderul Partidului Democrat (PD) din Italia de centru-stânga a scris pe Twitter că îşi va suspenda campania în regiune înaintea alegerilor naţionale din 25 septembrie.

Sute de zboruri, anulate în Franța din cauza grevei controlorilor de trafic aerian

O grevă a controlorilor de trafic aerian din Franţa a dus la anularea a sute de zboruri europene, afectând zeci de mii de persoane. Pe lângă zborurile care pleacă sau ajung în ţară, multe curse aeriene care tranzitau spaţiul aerian al Franţei sunt afectate de suspendarea de vineri a serviciilor. Acţiunea face parte dintr-o serie de greve din ultimele săptămâni. Sindicatul controlorilor de trafic a cerut creşteri salariale şi garantarea mai multor angajări, scrie Rador, citând BBC.

Ryanair anulează 420 de zboruri, care ar afecta 80.000 de pasageri. Air France a declarat că, după o cerere a Autorităţii Aviaţiei Civile din Franţa, va suspenda mai mult de jumătate din serviciile sale. EasyJet anulează 76 de zboruri din Marea Britanie, iar British Airways va anula 22. Încă trei greve sunt programate până la finalul lunii.

China are accesul interzis la Westminster Hall

Potrivit informaţiilor aflate de BBC, delegaţiei chineze i-a fost interzis accesul la Westminster Hall, unde se află sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Reprezentantul Camerei Comunelor a refuzat accesul delegaţiei la Westminster Hall. Anul trecut, China a impus interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor în cazul a nouă britanici, inclusiv şapte parlamentari, pentru că au acuzat Beijingul de tratarea inumană a musulmanilor uiguri, scrie Rador, citând BBC.

În consecinţă, ambasadorul chinez în Marea Britanie a fost interzis în Parlament, o mişcare extinsă acum la intreaga delegaţie care a vrut să îi aducă un omagiu Reginei Elisabeta. Accesul în Westminster Hall este în sarcina reprezentanţilor celor două camere ale Parlamentului. Funeraliile de stat de luni au reguli diferite, iar vicepreşedintele Chinei este aşteptat să participe.

sursahttps://www.dcnews.ro/de-ce-a-renuntat-andreea-marin-la-surprize-surprize_887558.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.