Autoritățile din Texas şi Louisiana, în alertă. Se estimează că uraganul Laura va aduce un val de 4 metri care ar putea pătrunde 48 de kilometri pe uscat

27 august 2020  |  07:36  |  👁 416 Vizualizari


Uraganul Laura ar urma să lovească puternic, joi dimineaţă, zona de la graniţa dintre Texas şi Louisiana. După ce a crescut în intensitate la categoria a 4-a, urganul Laura ar putea aduce un val de aproape 13 picioare (3,96 metri) pe coastă, vânturi extreme şi inundaţii.

Autorităţile din Texas şi Louisiana au decis evacuarea a cel puţin 500.000 locuitori. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească în hoteluri, pentru că centrele de evacuare ar fi putea fi supra-aglomerate.

„Valul provocat de furtună ar putea pătrunde până la 30 de mile (48,2 km) în interiorul uscatului”, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, potrivit presei internaţionale, citate de Mediafax.

Uraganul Laura pune în mare pericol industria energetică din SUA.

În weekend, Laura a lăsat peste 1 milion de oameni fără curent electric. Iar producătorii de petrol au oprit producţia a 1,5 milioane de barili pe zi, care reprezintă 86% din producţia de petrol zilnică din Golful Mexic, sub nivelul de 90% pe care l-a determinat Uraganul Katrina, acum 15 ani.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.