AUR declanşează procedurile de suspendare a lui Iohannis. Simion: Românii ne roagă să-l dăm jos. Peştele de la cap se-mpute

1 noiembrie 2021  |  12:24  |  👁 374 Vizualizari


Liderul AUR George Simion a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul său a început să strângă semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis şi a lansat apel către restul partidelor parlamentare să i se alăture, pentru ca românii să poată să se prezinte la referendumul pentru demiterea acestuia odată cu alegerile anticipate.

George Simion a susţinut că românii sunt cei care îi cer să îl dea jos pe Iohannis.

„Astăzi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţăm pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm astăzi iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Am început colectarea de semnături, ne-au promis parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare şi totodată vom apela la sutele de mii de români care ne contactează, ne scriu pe internet, vin la birourile parlamentare şi ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis că o vorbă românească spune că peştele de la cap se împute.

Au existat două nominalizări pentru funcţia de prim ministru care nu au întrunit majoritate parlamentară, conform constituţiei pe care Iohannis o calcă în picioare, trebuie să ajungem la anticipate şi pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu anticipatele trebuie să mergem la referendum şi cu anticipatele.

Vom merge către români şi îi vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate, şi în Diaspora. Invităm toate formaţiunile politice şi civice să ni se alăture”, a declarat Simion.

La rândul sau, Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, l-a acuzat pe Iohannis că a trădat funcţia de preşedinte, ca a făcut-o de batjocură.

„Căderea demnităţii unui preşedinte înseamnă practic pierderea demnităţii unui stat iar noi avem nevoie de un stat care să aibă de spus un cuvânt în lume, nu un stat eşuat, cum a spus cu guriţa lui dl preşedinte că este România. (…) Luaţi în serios demersul nostru, parlamentarii din celelalte partide sunt rugaţi să nu mai facă calcule politice şi să semneze pentru demiterea preşedintelui Iohannis”, a declarat Claudiu Târziu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.