Audiere Catalin Predoiu/ Noul ministru al Justitiei, revoltat de abuzurile lui Onea si „Portocala”, uscaturile sistemului judiciar

24 noiembrie 2021  |  12:46  |  👁 371 Vizualizari


Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, s-a aratat extrem de indignat de abuzurile comise in perioada de „glorie” a „paraditorilor” de la DNA Ploiesti Onea si Negulescu.

In cadrul audierilor de astazi, parlamentarii comisiilor juridice i-au adus in atentie lui Predoiu nenorocirile intamplate in anii in care Onea si „Portocala” de la DNA Ploiesti faceau „dreptate” cu pistolul pe masa, solicitandu-i noului ministru al Justitiei sa ia masuri pentru ca astfel de abuzuri sa nu mai aiba loc niciodata in Romania.

Membrii comisiilor juridice i-au semnalat lui Predoiu faptul ca, in calitate de parlamentar ales pe listele din Prahova, acesta este, cu siguranta, la curent cu modul in care se infaptuia actul de justitie la Unitatea „Haules”, insa acum, din postura de ministru al Justitiei, are la dispozitie toate parghiile pentru ca specimene de genul Onea sau Negulescu sa nu mai aiba ce cauta in magistratura. 

Predoiu a fost socat sa afle detalii din asa-zisele anchete pe care „paraditorii” de la DNA Ploiesti le faceau folosind amenintari cu arma, santaj, tortura fizica (vezi conditiile din arestul de la Campina) sau psihica (vezi aducerea la DNA a membrilor familiilor persoanelor anchetate – bunici, copii, sotii etc), parlamentarii Comisiilor Juridice prezentandu-i pe larg noului ministru cateva episoade care vor ramane in istoria neagra a Justitie din Romania:

1. Arestarea unei judecatoare – sotia fostului procuror Liviu Tudose

Acest caz i-a fost prezentat lui Tudose drept unul dintre cele mai mari abuzuri savarsite vreodata in Romania de asa-zisi magistrati care ajunsesera sa creada ca pot „aranja” pe oricine, indiferent ca e coleg procuror „nesupus” sau judecator care nu se conformeaza cerintelor lui Onea/Portocala privind sentintele ce trebuiau date in anumite dosare. Cazul sotiei lui Tudose a fost de notorietate in 2018, cand Negulescu a vrut sa ii insceneze acesteia arestarea pentru a-l „determina pe Tudose sa cedeze psihic si sa recunoasca fapte nereale care ar fi dus la arestarea lui Sebastian Ghita. Negulescu a spus, la vremea respectiva, ca vrea sa il vada pe Tudose „spanzurat in padure”, iar pentru asta, fostul paraditor era dispus sa mearga pana la capat. Asa s-a ajuns la sotia acestuia, judecator, ca ultima incercare de a-l distruge pe Liviu Tudose, Asa cum era de asteptat, in dosarul respectiv, Tudose a fost achitat definitiv, iar „paraditorii” au ajuns pe mana procurorilor SIIJ. (Vezi aici prin ce teroare au trecut fostul procuror Tudose si sotia sa judecator: https://www.romaniatv.net/vlad-cosma-procurorul-mircea-negulescu-a-vrut-sa-insceneze-arestarea-unei-judecatoare-sotia-lui-liviu-tudose_425183.html).

2. Judecatori santajati de Onea si Negulescu. Erau chemati noaptea „la apel” si amenintati

Un alt caz de notorietate pe care Predoiu a avut ocazia sa il descopere pe larg in cadrul audierilor de astazi este cel al judecatorului Ion Stelian (Curtea de Apel Ploiesti), pe care Onea si Negulescu l-au abordat in stil mafiot si au incercat sa il determine sa dea o solutie anume intr-un dosar. Stelian urma ca, a doua zi, sa se pronunte in dosarul instrumentat la „Haules” privitor la politistii Constantin Ispas si Mihail Emanuel Saghel, pe care Onea voia sa ii „extermine”. 

Ei bine, chiar in dupa-amiaza zilei dinaintea termenului de judecata, Ion Stelian a fost chemat la DNA Ploiesti, unde, pe nepusa masa, Lucian Onea i-a spus ca „are informatii de la organ despre faptul ca fratele inculpatului Saghel Emanuel i-ar fi transmis inculpatului aflat in CRAP (n.r. Centrul de Retinere si Arestare Preventiva) Campina ca problema lui o sa se solutioneze, intrucat a vorbit atat cu judecatorul, cat si cu bossul”.

Tupeul lui Lucica Onea nu s-a oprit aici. Potrivit aceluiasi Ion Stelian, procurorul i-a intins judecatorului un biletel cu un numar de telefon, spunandu-i sa-l sune daca magistratul de la Curtea de Apel Ploiesti avea sa fie contactat de cineva.

Fireste ca judecatorul a intrat la idei si s-a gandit la tot ce putea fi mai rau:

Am inceput sa ma gandesc la fel de fel de scenarii, mai ales ca inculpatii puteau sa faca fel de fel de plangeri impotriva magistratilor. (…) M-am gandit ca atunci cand face referire la judecator, domnul procuror se refera la judecatorul cauzei (care eram eu), cu atat mai mult cu cat mi-a spus ca s-a interesat cine solutioneaza cauza. Trimiterea la boss m-a dus cu gandul ca se refera la presedintele instantei, care la acea data era domnul judecator Ghiculescu Adrian si care nu a avut nicio discutie cu mine despre cauza pe care urma sa o judec. (…) Atunci cand domnul procuror Onea Lucian Gabriel mi-a spus ca are informatii de la organ, m-am gandit ca aceste informatii pot sa vina de la SRI sau de la CRAP. (…) Am perceput aceasta vizita la DNA – ST Ploiesti foarte neplacuta in plan personal, iar in plan profesional am apreciat ca aceasta vizita nu este in regula, ca intr-o asemenea situatie pot sa ajunga si alte persoane si se crea premisa de a deveni un denuntator al DNA-ului”.

Redam fragment din marturia depusa de Ion Stelian la SIIJ impotriva celor doi „paraditori”:

 

3. Negulescu, despre el insusi: „Vreau sa vad sange. Nimic altceva. Dau foc la lumea politica, stii ca-s nebun!”

In fine, un alt episod care reflecta poate cel mai bine conditia psihica a lui Mircea Negulescu a fost expus pe larg in fata ministrului Catalin Predoiu, acesta din urma fiind vizibil socat de toate detaliile prezentate de membrii Comisiilor Juridice. Este vorba despre un alt dosar deschis cu scopul de a „extermina” politicieni si persoane incomode, dosar pentru care Portocala ar fi calcat si peste cadavre.

„Negulescu nu vrea decât să vadă sânge. Atâta. Nu-l mai interesează altceva, da? – L-am paradit, îți dai seama”, spunea la vremea respectiva Mircea Negulescu. In acest sens, exista si o inregistrare audio in care „Portocala” isi face o caracterizare care ar putea sa infioare orice psihiatru:

„Eu îmi bag BEEEEP în BEEEEP – – Deci tu hotărăște-te că eu știi că-s nebun cu capul și eu nu stau prea mult.”

 

 

 

In contextul celor prezentate, membrii Comsiilor Juridice i-au solicitat lui Predoiu sa cantareasca bine decizia desfiintarii SIIJ, tocmai pentru ca ideea apartine unor persoane din anturajul „paraditorilor” sau pe care acestia din urma ar putea sa le dea in vileag in cazul in care SIIJ va ramane in picioare si va intra in forta in nenorocirile comise la DNA Ploiesti.

Existenta SIIJ a impiedicat, dupa cum s-a dovedit, savarsirea unor abuzuri similare ulterior celor descrise mai sus, iar judecatorii de buna credita si-au exprimat sustinerea fata de Sectia Speciala, simtind ca, in sfarsit, exista o entitate care ii protejeaza de teroarea impusa de paraditori in randul magistratilor.

Ziarul Prahova: Judecătorii și procurorii de la Curtea de Apel Ploiești au votat împotriva desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIIJ), alăturându-se, astfel, celorlalte parchete din țară care au ales să susțină funcționarea SIIJ. Curtea de Apel Ploiești reprezintă un caz special în contextul abuzurilor săvârșite de anumiți foști procurori precum Lucian Onea sau Mircea Negulescu – Portocală. Mulți dintre judecătorii din Prahova au fost șantajați, amenințați și chiar inculpați în dosare deschise de „paraditorii” de la DNA Ploiești, iar votul pentru susținerea SIIJ reprezintă o dovadă de curaj, dar și dorința magistraților de a se face dreptate și a înlătura mafia din sistemul judiciar. (Detalii aici: https://ziarulprahova.ro/2019/12/judecatorii-si-procurorii-curtii-de-apel-ploiesti-au-votat-impotriva-desfiintarii-sectiei-pentru-investigarea-infractiunilor-din-justitie/)

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.