Armata Greciei a intrat în alertă după noi provocări ale Turciei în Marea Mediterană. Turcii vor să foreze în jurul insulelor grecești

22 iulie 2020  |  14:18  |  👁 418 Vizualizari


Relațiile dintre Grecia și Turcia se tulbură din nou pe fondul unor dispute economice în Marea Mediterană și planurilor guvernului de la Ankara de a începe explorări de adâncime în jurul insulelor grecești.

Stația Antalya Navtex a anunțat, marți, că are noi planuri de a lansa ediții de foraj exploratoriu în sudul și estul insulei grecești Kastellorizo între 21 iulie și 2 august. După acest anunț, forțele armate ale Greciei au intrat în alertă.

Activitate crescândă a fost detectată și la baza navală turcească Aksaz, de unde s-au deplasat 15 ambarcațiuni, fapt ce a alertat flota Greciei.

Cu un comportament din ce în ce mai provocator al Turciei în Mediterana de est, Grecia se pregătește pentru o posibilă escaladare a tensiunilor, pe fondul temerilor că oficialii turci vor acționa în concordanță cu amenițările lor și vor începe operațiunile de foraj de explorare în jurul coastelor Cretei și Kastellorizo.

Există, de asemenea, temeri că ar putea avea loc o intervenție turcească în estul Mediteranei pentru a opri un potențial acord de delineare a zonei economice exclusive dintre Grecia și Egipt, acord care se află acum în negocieri între oficialii din cele două țări.

Marți, un număr de avioane de luptă turcești au pătruns în spațiul aerian grec și au zburat deasupra insulelor Strongyli și Megisti în apropiere de Kastellorizo, zona disputată, la o altitudine de aproximativ 3800 de metri.

sursa: digi24.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.