Aproximativ 70% dintre salariaţii români preferă să schimbe angajatorul decât să solicite o mărire de salariu

1 august 2022  |  11:53  |  👁 301 Vizualizari


Şapte din zece angajaţi români (70%) se aşteaptă la venituri mai mari cu cel puţin 20%, dar ezită să solicite angajatorului o mărire de salariu şi preferă să plece la o altă firmă, relevă o analiză realizată de o companie specializată în resurse umane, potrivit Agerpres.

„Aproximativ 70% dintre candidaţii cu care intrăm în contact îşi doresc salarii cu cel puţin 20% mai mari de la următorul loc de muncă. Însă mulţi ezită să ceară argumentat salarii mai mari şi preferă să plece direct din actuala poziţie. Este o situaţie cumva paradoxală, pentru că mulţi candidaţi spun că motivul pentru care renunţă la un loc de muncă este lipsa majorării salariului, dar ei nici măcar nu cer o mărire. Dar, fie că este vorba de replacement sau de poziţii noi, în contabilitate şi HR se observă cea mai mare cerere. Acestea sunt domeniile în care am recrutat cel mai mult în acest an„, a explicat Cristina Profeanu, consultant Resurse Umane, Trainer şi Coach autorizat în domeniul resurselor umane.

Conform datelor centralizate, în timp ce 42% dintre angajaţi spun că sunt necesare creşteri salariale pentru a aborda fluctuaţia personalului, doar 18% dintre angajatori consideră acest aspect ca fiind important.

În acelaşi timp, un studiu EY realizat pe un eşantion de 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajaţi din 22 de ţări şi 26 de sectoare industriale arată că 43% dintre salariaţi declară că sunt dispuşi să renunţe la locul de muncă actual în următoarele 12 luni.

„Pentru a-şi fideliza angajaţii valoroşi, o mare parte a angajatorilor au început să pună mai mult accent pe flexibilitatea programului. Totodată, oferă beneficii inexistente în perioada pre-pandemică, precum creşterea numărului zilelor de concediu, tichete cadou, bugete pentru formare profesională şi munca de acasă sau în sistem hibrid. O presiune suplimentară este cauzată şi de scăderea record a numărului de angajaţi din România. Dacă în 2019, în România erau angajate 4,2 milioane de persoane (similar cu anul 2018), în 2020 numărul acestora s-a redus la 4,1 milioane de persoane, iar în 2021 a ajuns la aproximativ 3,8 milioane persoane, conform unui studiu realizat de termene.ro. De aceea, este esenţial ca între angajator şi angajaţi să existe o comunicare cât mai deschisă despre evoluţia companiei, sunt de părere experţii în resurse umane. Angajatorii trebuie să traseze echipei obiective cât mai clare şi care să fie realizabile, dar şi să ofere un program de muncă flexibil care să le permită angajaţilor să păstreze echilibrul între viaţa profesională şi cea personală”, notează sursa citată.

Agenţia de recrutare cristinaprofeanu.ro recrutează şi selectează candidaţii în vederea angajării, oferă coaching de carieră pentru candidaţii care vor reconversie profesională sau sunt la început de drum, organizează workshop-uri de comunicare specifică mediului de business.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.