Apă potabilă, după program, în mai multe oraşe şi comune din Prahova. Explicațiile societății de apă Citeşte întreaga ştire: Apă potabilă, după program, în mai multe oraşe şi comune din Prahova. Explicațiile societății de apă

19 iulie 2022  |  06:42  |  👁 325 Vizualizari


Societatea Hidro Prahova SA, cel mai mare furnizor de apă potabilă din județ, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că și în săptămâna 11-17 iulie va distribui apă în mai multe localităţi din aria de operare în baza unui program. Operatorul a motivat „condiţiile actuale de secetă” și „consumuri extrem de ridicate, în scop menajer și pentru activităţile agricole”.

Două oraşe, Mizil și Urlați, şi opt comune (Gornet Cricov, Gura Vadului, Baba Ana, Ciorani, Scorţeni, Fântânele, Vadu Săpat și Iordăcheanu) sunt afectate de decizia de furnizare a apei potabile după program.

În unele localităţi, apa va fi oprită doar pe timp de noapte, în timp ce în altele, măsura va fi aplicată în unele intervale orare şi ziua. În orașul Mizil, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire pentru refacerea resurselor de apă fiind cuprins între orele 23.00 și 5.00.

În comuna Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perșunari și Tohani), apa va fi oprită numai în intervalul 22.00-6.00. În orașul Urlați și în comuna Gornet Cricov, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 0.00 și 5.30.

În comuna Ciorani, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 și 4.30. În comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 și 5.00.

În comuna Scorțeni (satele Mislea, Scorțeni, Bordenii Mari și Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopții, în intervalul 23.00-5.30 și în situații de urgență, pe parcursul zilei, între orele 13.00 și 16.30 . În comunele Fântânele și Vadu Săpat, apa va fi furnizată numai în intervalele 6.00-8.00 și 18.00-21.00. În comuna Iordăcheanu (satele Mocești, Iordăcheanu și Plavia) vor fi vizați de aplicarea unui program de distribuție a apei numai abonații care locuiesc în zonele înalte, în condițiile în care abonații din zonele de șes vor avea apă în regim normal de presiune și debit. Pentru zonele înalte ale localității, apa va fi furnizată între orele 7.00 și 11.00 și 20.00 și 23.00.

Orașul Mizil și comuna Scorțeni au primit apă după program și săptămâna trecută. Societatea Hidro Prahova informează abonații din localitățile unde au fost introduse aceste restricții că programele anunțate vor fi suspendate în momentul în care sursele de apă subterane sau de suprafață vor asigura debitele necesare pentru nevoile populației.

Operatorul face apel în continuare la toți abonații să folosească apa numai în scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării acestor deficiențe în procesul de distribuție.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.