Anunț OFICIAL al DSVSA – Noul coronavirus NU se transmite prin intermediul alimentelor

17 martie 2020  |  11:17  |  👁 466 Vizualizari


Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad precizează, într-un comunicat de presă remis marţi, că „datele ştiinţifice existente la acest moment precum şi experienţa anterioară” arată că noul coronavirus nu se transmite prin intermediul alimentelor, conform Agerpres.

„Acest virus are nevoie de o gazdă pentru a creşte şi nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul acestora. În mod obişnuit, virusul este transmis prin contact direct cu lichidele corporale ale unei persoane infectate (tuse, strănut) sau indirect cu suprafeţele pe care o persoană infectată a tuşit sau a strănutat”, arată DSVSA Arad.

Conform sursei citate, „informaţiile actuale sugerează că virusul poate supravieţui câteva ore pe suprafeţe, dezinfectanţii simpli de uz casnic fiind eficienţi în vederea eliminării acestuia”.

„În cazul în care personalul lucrător din sectorul alimentar respectă cu stricteţe bunele practici de igienă personală, nu există posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare sau spaţiile din cadrul unităţii”, se mai precizează în comunicat.

DSVSA Arad aminteşte că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă menţinerea unor criterii de igienă generală standard care include spălarea şi igienizarea adecvată/frecventă a mâinilor, practici de producţie a alimentelor sigure şi evitarea contactului cu orice persoană care prezintă simptome de boală respiratorie.

„În privinţa proprietarilor/managerilor din unităţile alimentare, ca urmare a comunicatelor oficiale din partea Guvernului României, este obligatoriu ca angajaţii acestora să nu aibă simptome de infecţie cu COVID 19. De asemenea, proprietarii magazinelor din sectorul alimentar trebuie să se asigure că personalul este informat cu privire la situaţia COVID 19”, arată comunicatul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.