ANM: Cod Gaben și Portocaliu de vreme extremă pentru următoarele ore

Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.

10 ianuarie 2023  |  10:49  |  👁 192 Vizualizari


Astfel, în intervalul  10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10 sunt vizate  precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei.
Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h.

COD GALBEN de precipitații și vânt puternic

În intervalul 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 22,00,  în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

COD PORTOCALIU de precipitații abundente

În intervalul 10 ianuarie, ora 18,00 – 11 ianuarie, ora 22,00, în județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.
Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

SURSAhttps://www.dcnews.ro/anm-cod-gaben-si-portocaliu-de-vreme-extrema-pentru-urmatoarele-ore_901205.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.