Animale care pot oferi soluția pentru un vaccin sau tratament. O lamă infectată cu coronavirus s-a vindecat imediat

6 mai 2020  |  10:15  |  👁 670 Vizualizari


Poate părea neobișnuit, dar un studiu făcut la Univeristatea belgiană din Gent ne demonstrează că există animale care produc anticorpi capabili să neutralizeze coronavirusul. Studiile s-au făcut pe o lamă. Animalul, infectat cu COVID, s-a vindecat imediat. Organismul i-a respins virusul fară nicio problemă.

Numele ei e „Iarna”, are 4 ani, trăiește la o grădină zoologică din Belgia și este prima lamă din lume care a dezvoltat anticorpi eficienți împotrivă COVID. Nu se întâlnesc în cazul altor specii și acțiunea lor asupra coronavirusului e crucială.

„La suprafața virusului există o proteină, foarte importantă, care favorizează contaminarea. Anticorpul împiedică acest virus să se „agaţe” de alte celule, să ne invadeze celulele care ne asigură imunitatea”, eplică cercetătorul Dorien De Vlieger.

Anticorpii sunt reproduși acum în masă de cercetători belgieni și americani, în laboratoarele Universității din Gent, care încearcă să îi adapteze la organismul uman.

„Suntem, de fapt, în procesul de creare a acestui anticorp uman. Avem deja forme multiple. Şi suntem în curs de testare a celor mai eficiente”, spune cercetătorul Bert Schepens.

Rezultatul va veni la toamnă. În întreaga lume, cercetătorii sunt puși sub presiune pentru găsirea de antidoturi. Cei ai lamei „Iarna” sunt doar o idee. Israelienii tocmai au anunțat că au reușit și ei să izoleze în laborator un antiocorp important, care poate neutraliza coronavirusul în corpul purtătorului. E extras din sângele persoanelor însănătoșite după contaminare. Asemenea anticorpi sunt considerați drept cheia unui viitor tratament.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.