Andrei Volosevici, CANDIDAT pentru funcția de primar al Ploieștiului, va fi în fața Instanței cu 10 zile înaintea alegerilor locale

4 septembrie 2020  |  06:27  |  👁 617 Vizualizari


Andrei Volosevici, unul dintre candidații la funcția de primar al municipiului Ploiești, se va afla în fața completului de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu doar zece zile înaintea scrutinului din 27 septembrie.
Într-un proces care a început în urmă cu patru ani, când Volosevici a fost înlocuit de liberali, din mers, cu Adrian Dobre în lupta pentru ocuparea fotoliului de primar al Ploieștiului, Volosevici a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni de către procurorii de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești. Este vorba despre așa-zisul dosar al finanțării echipei Petrolul Ploiești, în care fostul primar a fost achitat de prima instanță.
Este puțin probabil ca judecătoarele care formează completul de la Instanța Supremă să se pronunțe înaintea alegerilor din 27 septembrie, ceea ce înseamnă că Volosevici va afla decizia magistraților abia după rezultatul scrutinului de la finalul acestei luni.
În rechizitoriul DNA Ploiești se arăta că Volosevici, în calitatea sa de primar al municipiului Ploiești, „a inițiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploiești cu SC FC Petrolul SA” și “a semnat un contract de asociere între municipiul Ploiești și societatea comercială FC Petrolul SA Ploiești, contract încheiat prin nerespectarea dispozițiilor Legii administrației publice locale – în condițiile în care o instituție publică nu poate finanța o activitate lucrativă desfășurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, acesta a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei și concomitent obținerea, de către S.C. FC Petrolul SA Ploiești, a unui folos necuvenit de aceeași valoare”. Procurorii au mai reținut în rechizitoriul întocmit în urmă cu patru ani și că Andrei Volosevici ar fi pretins sume de bani de la doi oameni de afaceri – care ulterior l-au denunțat la DNA – pentru campania electorală pentru alegerile locale, în schimbul unor beneficii ulterioare.
Primăria Ploiești s-a constituit parte civilă în acest proces.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.