Amenzi de peste 320.000 lei in urma controalelor facute de ITM Prahova, in luna mai

8 iunie 2021  |  11:23  |  👁 334 Vizualizari


Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai 2021, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 320.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Prahova, în domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 224 controale și s-au aplicat amenzi în valoare de 262.000 lei, precum şi 9 avertismente. Totodată, inspectorii au depistat 14 persoane care lucrau fără forme legale şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 210.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 92 de controale şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 58.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

”Inspectorii  de  muncă  din  domeniul securității și sănătății în muncă veghează, în continuare, la buna desfășurare a activității la locurile de muncă pe care le inspectează, dar vrem să subliniem că atenția noastră este direcționată în primul rând pe informarea și îndrumarea angajatorilor și lucrătorilor cu cele mai bune măsuri pe care le pot lua în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2 la locul de muncă. Inspectorii de muncă pot aplica și sancțiuni contravenționale acolo unde neconformitatea constată are un risc social ridicat, dar, așa cum am arătat și cu alte ocazii, amenda nu este un scop în sine, ci doar un mijloc de a-i îndrepta pe cei certați cu legea”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.