Alexandru Rafila: „Se poate spune că e război cu această boală. E important ca majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu COVID”

16 noiembrie 2020  |  08:29  |  👁 313 Vizualizari


Alexandru Rafila avertizează că e mare nevoie ca majoritatea spitalelor din ţară să primească pacienţi cu coronavirus fiindcă sistemul sanitar devine tot mai aglomerat.

„În primul rând eu cred că sistemul e foarte expus în momentul de faţă, fiindcă această presiune pe care nu pune cineva, dar pacienţii care se prezintă la spital trebuie trataţi, vă daţi seama că orice sistem are o limită. În condiţii de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepţionale. În ceea ce priveşte procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila: Se poate spune că e război cu această boală

Reprezentantul României la OMS a insistat pe ideea că „e foarte important ca în perioada următoare, majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu acest coronavirus”.

De asemenea, medicul Rafila a mai precizat că a fost în vizită la Bacău, unde a văzut ce înseamnă să coordonezi activitatea unui spital. „Am fost în Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, sigur pe circuite separate. Dar lucrul acesta trebuie făcut de urgenţă pentru că la cât de supraaglomerat e sistemul, ori se întâmplă ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, ori ajungem la supraaglomerare mai mare”, a completat social-democratul.

Rafila a venit cu ideea de a se amenaja zone suplimentare care pot funcţiona pentru pacienţii cu coronavirus.

„Sau să se poată amenaja zone suplimentare care pot să funcţioneze şi să fie la dispoziţia acestor pacienţi. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede, sperăm să se stabilizeze numărul de cazuri, tot la 10.000 pe zi înseamnă că sunt foarte multe persoane internate, iar spitalele nu mai fac faţă la fluxul acesta mare de pacienţi”, a adăugat medicul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.