Alertă meteo pentru toată țara, în noaptea de Înviere. Ploi torențiale, vânt și grindină

1 mai 2021  |  12:16  |  👁 364 Vizualizari


Meteorologii au emis o informare meteo de vreme severă, care intră în vigoare în această seară, la ora 21.00 și este valabilă până duminică la ora 21.00. În această perioadă, sunt așteptate ploi torențiale, iar în anumite zone chiar și căderi de grindină. Alerta meteo vine cu câteva ore înainte de liturghia de Înviere, care, în multe orașe, este organizată în aer liber, pentru ca credincioșii să poată participa în număr mai mare.
Potrivit meteorologilor, sâmbătă seară va ploua în mai multe zone.

Principalele zone vizate sunt nord-vestul și centrul țării, unde sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Local, vor fi ploi și adverse și în sud și sud-est.

Duminică, regiunile nordice, centrale și estice sunt vizate de alerta meteo. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.