Ajutor de la bugetul Ploieştiului pentru familiile care îşi angajează bone. Vezi cine poate beneficia- proiectul consilierilor locali PSD

30 iunie 2020  |  15:58  |  👁 92 Vizualizari


Ajutor de la bugetul Ploieştiului pentru familiile care îşi angajează bone. Consiliul Local Ploieşti a aprobat în această săptămână, cu 26 de voturi favorabile din tot atâtea posibile, proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de la bugetul local familiilor care îşi angajează bone.

Iniţiativa vizează încurajarea părinţilor care doresc să revină în câmpul muncii, oferind un ajutor lunar cuprins între 250 şi 710 lei, însă vine şi cu o serie de restricţii şi criterii, de la achitarea integrală a dărilor către bugetul local şi până la obligativitatea ca bona aleasă să fie certificată şi acreditată, înregistrată la ITM şi angajată printr-un contract declarat la ANAF, informeaza www.telegrama.ro

Ajutorul financiar se va acorda în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinaţie în bugetul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti. De acest ajutor beneficiază persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie şi care se află în una din următoarele situaţii: a) este părintele la care copilul locuieşte în mod statornic; b) are calitatea de reprezentant legal al copilului şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia; c) este persoana desemnată de părinte pentru îngrijirea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform prevederilor art. 104 din Legea nr. 272/2004″, se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre.

Conform documentului aprobat, bona este definită ca “persoana fizică cu domiciliul sau reşedinţa legală în România, calificată potrivit prevederilor legale să desfăşoare servicii de îngrijire şi supraveghere a copilului”. Ea poate să fie cetăţean român sau străin şi trebuie să le prezinte părinţilor documente, care trebuie depuse la dosar, care să ateste că poate derula activităţi de acest gen, în contextul Legii 167/2014.

Viceprimarul Cristian Ganea, unul din initiatorii proiectului, spune despre acesta:”Părinții din Ploiești au acum un sprijin pentru copiii de vârstă preșcolară. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din Consiliul Local Ploiești care au înțeles importanța proiectului pentru plata bonelor, în situația în care nu există locuri suficiente în creșele și grădinițele din municipiu!”

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.