Ai avut coronavirus fără știi? Semne că trebuie să faci testul de anticorpi

27 ianuarie 2021  |  10:16  |  👁 186 Vizualizari


*Cum funcționează testul de anticorpi COVID-19

Acest test verifică anticorpii, sau proteinele pe care sistemul imunitar le produce în momentul în care o persoana e infectată. Acest test nu îți spune dacă ai în momentul de față COVID-19 – îți spune doar dacă ai avut în trecut.

*Ai avut o perioadă în care ți-ai pierdut mirosul sau gustul

Nu simți mirosul parfumului preferat sau al cozonacului proaspăt preparat? Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui simptom foarte frecvent în COVID-19. Cercetătorii spun că aproximativ jumătate din cei infectați cu virusului își pierd mirosul sau gustul.

*Durere în piept

Ar fi indicat să faci un test de anticorpi dacă ai sau ai avut durere în piept, alături de alte simptome COVID-19. Un studiu a arătat că oamenii au rămas cu dureri de piept câteva săptămâni după diagnostic.

*Oboseală extremă

Vorbește cu medicul dacă îl ultima vreme ai simțit că nu ai energie, chiar dacă această stare apare la mult timp după ce ai avut simptomele unei răceli clasice. Un studiu a scos la iveală că oamenii cu COVID-19 simt o oboseală extremă la câteva săptămâni de la diagnostic.

*Scurtarea respirației

Cunoscută și ca dispnee, acesta este un alt simptom comun în cazul infecției cu coronavirus. Dacă ai resimțit această neplăcere o perioadă, alături de alte simptome clasice ale COVID-19, ia legătura cu medicul

*Tuse constantă

Este unul dintre cele mai comune simptome COVID-19 care poate dura o perioadă lungă de timp. Vorbește cu medicul dacă ai avut o perioadă mai mare de două luni de tuse

*Durerea de cap

Este un alt simptom de lungă durată al COVID-19.

*Ai fost răcit la începutul anului 2020

Experții spun că virusul a început să se răspândească în jurul lumii la începutul anului 2020. Ia în considerare și dacă ai călătorit în acea perioadă, mai ales în țări unde erau multe cazuri. Cu toate acestea, dacă ai fost infectat la începutul anului 2020, este posibil să nu mai ai anticorpi acum.

*Ai fost lângă o persoană cu COVID-19

Coronavirusul se transmite de la om la om mai ales când cel infectat tușește, strănută sau vorbește. Virusul se transmite și dacă cel infectat este asimptomatic, la un contact mai mic de 1,8 metri timp ce cel puțin 15 minute.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.