Aeroportul din Viena va oferi teste de cononavirus contra cost pentru pasagerii ce doresc să evite carantina

Russian medical experts prepare to check passengers arriving from Italy at Sheremetyevo airport outside Moscow, Russia, Sunday, March 8, 2020. The Russian authorities have ordered mandatory medical checks upon arrival for all those who arrive from countries with high a level of coronavirus cases and ordered them to stay home for two weeks. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

4 mai 2020  |  06:08  |  👁 506 Vizualizari


Aeroportul din Viena va testa începând de luni pentru coronavirus, în schimbul unei taxe de 190 de euro, pasagerii care doresc să evite carantina de 14 zile obligatorie în cazul persoanelor care intră în Austria, informează Reuters, scrie agerpres.

Pasagerii care sosesc pe aeroportul din Viena dintr-o călătorie internaţională trebuie să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, altfel trebuie să intre în carantină.

Dar începând de luni aceşti pasageri pot fi supuşi unui test biologic molecular la sosirea pe aeroport şi vor primi rezultatul în 2-3 ore. ”Călătoriile aeriene, indiferent că sunt de afaceri ori din raţiuni urgente … vor deveni astfel mai sigure şi mai uşoare”, explică aeroportul din Viena în anunţul său. Testul care costă 190 de euro va fi disponibil pe acest aeroport şi pentru pasagerii care părăsesc Viena.

Austria are confirmate până în prezent 15.526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 598 de decese, dar în ultimele două săptămâni numărul zilnic de cazuri noi s-a menţinut constant sub o sută. Estimând că epidemia este astfel sub control, guvernul austriac a iniţiat o relaxare progresivă a restricţiilor instituite pentru a frâna răspândirea virusului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.