Adevărul despre igiena orală. Este suficient sa ne spălăm pe dinți?

24 aprilie 2021  |  07:20  |  👁 338 Vizualizari


Igiena orală este foarte importantă în menținerea danturii sănătoase. O atenție sporită asupra întregii cavități bucale este necesară atunci când vrem să avem dinți curați și sănătoși. Astfel, periajul dentar se realizează de două ori pe zi, dimineața și seara, imediat după masă. Totodată, folosirea mijloacelor adjuvante este esențială în timp ce ne spălăm pe dinți. Utilizarea aței dentare și a dușului bucal reprezintă o necesitate în îngrijirea orală.
e cele mai multe ori, realizarea igienei orale acasă este insuficientă, deoarece resturile alimentare se acumulează în spațiile înguste dintre dinți și pot apărea cariile interdentare. În cazul acesta este bine să mergi la un medic dentist pentru a realiza un detartraj cu ultrasunete și un periaj profesional.
Detartrajul profesional, metoda de curățare recomandată de medici, pe lângă igiena orală de acasă
Procedura folosită pentru detartraj îndepărtează cu ușurință depunerile de placă bacteriană și acumularea de tartru din spațiile greu accesibile și din jurul gingiilor. Totodată, îți oferă o dantură curată și un zâmbet mai alb, dar și o respirație proaspătă și plăcută.
Detartajul cu ultrasunete este realizat în cabinetul medicului stomatolog, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, și oferă efecte îndelungate. Ultrasunetele ajută la îndepărtarea depozitelor de tartru datorită frecvenței înalte de care dispune. În același timp, jetul de apă înlătură resturile rămase în urma curățării tartrului și calmează gingiile.

e asemenea, detartrajul cu ultrasunete aduce numeroase avantaje sănătății danturii orale. Iată trei dintre acestea:

  1. Previne afecțiunile gingivale. Cu ajutorul acestei proceduri previi afecțiunile de la nivelul gingiei și mai ales apariția depunerilor de tartru dintre dinte și gingie. Totodată, detartrajul profesional menține gingiile sănătoase, iar riscul apariției problemelor gingivale este mult mai scăzut.
  2. Îmbunătățește aspectul dentar. Este bine să știi faptul că atunci când ai dinți sănătoși, ai și un aspect dentar plăcut. De aceea, realizarea detartrajului cu ultrasunete de către medicul stomatolog te ajută să îndepărtezi petele galbene de pe dinți. De cele mai multe ori, petele apar în urma tartrului dentar, iar când acesta este curățat și dinții arată impecabil și se mențin sănătoși.
  3. Menține sănătatea întregului organism. Odată ce resturile alimentare de pe suprafața dinților sunt îndepărtate și organismul nostru este ferit de apariția afecțiunilor dentare. Conform TeensHealthsă-ți menții cavitatea orală curată reprezintă un aspect foarte important în menținerea întregului organism sănătos. De cele mai multe ori, procedura detartrajului cu ultrasunete este însoțită și de periajul profesional. Acesta îndepărtează placa bacteriană fără provoca disconfort. De asemenea, periajul profesional se realizează într-o singură ședință și te ajută să-ți împrospătezi întreaga dantură.
Vizitele periodice la medicul dentist reprezintă o necesitate pentru sănătatea dentară
Igiena orală este foarte importantă atunci când vine vorba de sănătatea danturii. În primul rând, periajul dentar realizat acasă trebuie efectuat după fiecare masă, iar complementar acestuia este necesar să folosim ața dentară, dușul bucal și apa de gură.

Nu în ultimul rând, vizitele periodice la medicul stomatolog odată la 6 luni sunt prioritare dacă îți dorești să îți menții dinții curați și sănătoși. Un astfel de control periodic conține o radiografie panoramică, care îl ajută pe medic să-ți evalueze posibilele apariții ale cariilor sau a unor afecțiuni dentare. De asemenea, este bine ca tratarea problemele dentare să fie realizate încă din stadiu incipient, deoarece pe viitor eviți să mai apară și alte afecțiuni orale

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.