A intrat în vigoare o nouă listă a statelor cu risc epidemiologic

16 august 2021  |  07:44  |  👁 313 Vizualizari


De astăzi a intrat în vigoare noua listă a statelor de risc epidemiologic ridicat, în zona roşie aflându-se Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Sint Maarten.

Totodată, în baza Hotărârii nr. 59 a CNSU, în urma scăderii incidenţei din zona roşie au intrat în zona galbenă Olanda, Malta, Kuweit şi Panama, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei, Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia. În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.

Persoanele care vin în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

În acelaşi timp, prin Hotărârea nr.59 a CNSU s-a decis abrogarea articolului 9 din H CNSU nr. 43/2021, care prevede excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud şi India.

De asemenea, s-a dispus exceptarea de la măsura carantinei a membrilor delegaţiilor sportive, precum şi a artiştilor şi staffului acestora care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetăţenilor străini sau apatrizi, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-cov-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.