A început scandalul în USR

11 noiembrie 2019  |  16:54  |  👁 289 Vizualizari


Eșecul USR din primul tur al alegerilor prezidențiale nu poate fi digerat ușor de liderii care așteptau acum confirmarea votului din primăvară, de la europarlamentare. Nici la Palatul Victoria, nici în turul 2 pentru Cotroceni. Concluzia că USR este marele perdant al zilei de 10 noiembrie o trage marea majoritate a electoratului de dreapta și, din câte se pare, chiar o parte dintre liderii uniunii.

Andrei Caramitru vorbește despre trădare

Voce asumată a mesajului USR, Andrei Caramitru este primul care se declară dezamăgit de rezultatele alegerilor. Fiul directorului Teatrului Național nu se ferește să vorbească despre trădare, însă nu o face nominal, ci doar constatativ.

„Să te naști și să trăiești în România e parcă prea greu câteodată. Ne avem însă unii pe alții – asta e de fapt partea frumoasă. Chiar dacă unii dintre noi, care au fost cu noi pe baricade, nu au votat cum am fi sperat – sunt tot «ai noștri»”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook la ore bune după închiderea urnelor, când era clar că Dan Barna nu va vedea turul 2 al prezidențialelor.

Intrat în dialog cu „fanii” săi, lui Caramitru jr. i s-a atras atenția asupra proastei strategii gândite de USR. Imediat, s-a repliat, arătând că nu el este responsabil pentru „prostiile” făcute. Iată ce îi răspunde Andrei Caramitru unei cititoare dezamăgite de ultimele jocuri ale USR: ”Nu eu am luat deciziile astea! Oricum o analiză la rece va fi. Să trecem peste seara asta măcar. Nimeni nu e prea fericit acum”.

Clotilde Armand: „Terminăm și noi cu smiorcăiala?”

Clotilde Armand țintește fotoliul de președinte, astfel că e una dintre vocile de luat în seamă din USR.

Într-o postare pe contul personal de Facebook, Armand lovește cu manta în Dan Barna, arătând ce mesaj trebuie, de fapt, să exprime un adevărat lider de partid: asumare a rezultatului votului, atitudine de lider și autoritate! Clotilde Armand le „ordonă” useriștilor să înceteze cu văicăreala și să strângă rândurile, la fel cum au procedat social-democrații după alegerile europarlamentare, din primăvară.

„Acum, terminăm și noi cu smiorcăiala post alegeri și ne apucăm serios de treabă? Ok, facem analize, vedem unde am greșit și reparăm împreună ce nu a funcționat. Nu uitați că PSD se regrupează mai repede decât v-ați fi imaginat…”, punctează Armand.

În tot acest timp, Dan Barna nu a mai făcut nicio declarație. Pentru liderul USR vorbește tăcerea rezultatului electoral – a fost bătut de Viorica Dăncilă și-n curtea lui, la Sibiu!

Sursa: evz.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.