În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.
L-cisteina oprește și nevoia de a bea din nou
Cercetătorii afirmă că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, l-cisteina contribuie, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic.
Potrivit autorilor, în timpul cercetărilor, unii participanţi nu au putut consuma tot alcoolul necesar şi au fost excluşi, iar alţii au fost atât de toleranţi încât nu au avut simptome de mahmureală.
Consumul excesiv de alcool este normal în Finlanda, peste jumătate de milion de finlandezi fiind consideraţi ca fiind expuşi riscului de a deveni mari consumatori de băuturi alcoolice.